“Yolu var, plaj yok!” | MERSİN MOZAİK

“Yolu var, plaj yok!”

“Yolu var, plaj yok!” mersinmozaik.com

Yaklaşık 330 kilometre sahil şeridi olan Merkez Mersin’de vatandaşların uzun sahile sahil kenti Mersin’de taban tabana zıt görüntüler dikkat çekiyor. Bir zamanlar Kazanlı’dan PTT Eğitim Tesisleri’ne uzanan sahil bandında 6-7 tane plaj vardı.

Nisan’ın ilk haftası da geride kaldı.Mersin’in en güzel günleri, Limon tadında,limon deyince Dünya markası Lemas limonunu anmadan geçmek olmaz…

O güzelim bahçelerin çoğu beton yığınlarına kurban edildi!

Mayıs, Haziran, yaz mevsiminin en sıcak günlerinde kapımıza dayanır…

Ne acıdır ki merkez Mersin’de bir plaj yok!

Yaklaşık 330 kilometre sahil şeridi olan Merkez Mersin’de vatandaşların uzun sahile sahil kenti Mersin’de tanban tabana zıt görüntüler dikkat çekiyor.

Bir zamanlar Kazanlı’dan PTT Eğitim Tesisleri’ne uzanan sahil bandında 6-7 tane plaj vardı.

Mersinliler doyasıya denizin sefasını sürdükleri Akdeniz, Meltem, Neptun plajlarını özlemle arıyorlar.

Hilton Ote önünden başlayıp Mezitli’ye kadar yaklaşık 10 km. uzunluğundaki kıyı neredeyse tamamı kayalarla doldurularak denize ulaşım engellenmiş durumda.

10 kilometre arayla iki ayrı Mersin’in oluştuğunu vurgulayan tepkili vatandaşlar,” Geriden bakıldığında iki Mersin var; Mezitli’de plaj olan sahil, burada ise çöplük. Kumsal gerekli düzenleme yapılıp vatandaşa hizmete açılacağına yasak uyarılı tabela dikilmiş. Bu tezatlığı anlamak gerçekten güç! Mezitli Belediyesi’nin yaptığı çalışma neden burada yapılmaz?”görüşlerini dile getirdiler.

Kültürpark boyunca kumsalın kayalarla vahşice doldurulması vatandaşın denize ulaşmasını engellerken, Mezitli kumsalına ulaşanlar gönüllerince yüzüyorlar.

Kültürparkta Marina Alışveriş Merkezi doğusundaki kumsalcığın dışında,

Mersin İdmanyurdu Meydanı ve Tenis Kulübü önünden denize giren vatandaşların, tuvalet ve benzeri insani ihtiyaçlarını karşılayacakları düzenleme yoktur.

Diğer yandan Pirireis Mahallesi sakinleri, belediyelerin ihmali nedeniyle 150-200 metre mesafedeki denizden yararlanamamaktan yakınıyorlar.

Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton’nun önündeki sahile dikilen yasak tabelaları dikkat çekiyor.

İlgisizlik sonucu çöplüğe dönüşmüş kumsaldan denize giren vatandaşlar, Büyükşehir ve Yenişehir Belediyesi’ne tepkili.

Yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Mezitli ile Yenişehir arasındaki tezatlığı anlamlandırmakta güçlük çektiklerini söyleyen Pirireis sakinleri, tarihi Akdeniz Plajı’nın yeniden düzenlenmesinin bölgeye canlılık katacağını savunuyorlar.

Kayalarla doldurulup yasaklanan kumsalın dünyanın hiçbir yerinede kaderine terk edilmeyeceğini belirten Mersinliler, ” Mersin deniziyle anılıp bilinir Oysa deniz ayağımızın altında, ancak belediyelerin ihmali nedeniyle bu güzelliklerden yararlanamıyoruz. Mezitli sahillerinde insanlar günlünce denize girerken, geçmişte Akdeniz Plajı olan kumluğun durumu içler acısı. Geriden bakıldığında iki Mersin var; Mezitli’de plaj olan sahil, burada ise çöplük. Kumsal gerekli düzenleme yapılıp vatandaşa hizmete açılacağına yasak uyarılı tabela dikilmiş. Bu tezatlığı anlamak gerçekten güç! Mezitli Belediyesi’nin yaptığı çalışma neden burada yapılmaz? Deniz aynı deniz, sahil aynı sahil! Tarihi Akdeniz plajına tekrar açılması bu bölgeye canlılık kazandıracaktır. Dünya markası

olan oteller zinciri Hilton’da konaklayan yabancı misafirler sahilin içler acısı durumunu görünce Mersin hakkında edinecekleri izlenimleri bu kentin yetkilileri hiç düşünmüyorlar mı? Dünyanın hiçbir yerinde böylesine güzel kumsal kaderine terk edilmez. Belediyecilik salt çöp toplatmak, kaldırım döşetip yol açmak değildir! “görüşleri dile getirdiler.

Ak köpüklü dalgalar vatandaşın sesine kulak vrecek sorumluları arıyor!