Yarış pisti… | MERSİN MOZAİK

Yarış pisti…

Yarış pisti… mersinmozaik.com

Burahanettin Kocamaz’ın revije ettiği üstgeçit adeta yarış pisti gibi. PTT önünden hareket eden araçlar, Çetinkaya ışıklarına kadar 120 km. hıza ulaşıyorlar. Caydırıcı kontrolün olmadığı için de sıkı sık kazalar meydana geliyor. Yayaların geçişini engellemek için araya monte edilen demir korkuluklar yıkılıyor.

Teknik çevrelerin itiraz edip yargıdan yıkım kararı alınmasına karşın Halil Kuriş tarafından, kullanışlı döner kavşak yerine inşa edile Tulumba üstgeçidi hala olumsuzluğunu sürdürüyor.

Burahanettin Kocamaz’ın revije ettiği üstgeçit adeta yarış pisti gibi. PTT önünden hareket eden araçlar, Çetinkaya ışıklarına kadar 120 km. hıza ulaşıyorlar.

Caydırıcı kontrolün olmadığı için de sıkı sık kazalar meydana geliyor. Yayaların geçişini engellemek için araya monte edilen demir korkuluklar yıkılıyor.

Uzun zaman tamir edilemeyen korkuluk hasarı nedeniyle açık kalan yerlerden geçen yayaların can ve mal güvenliği tehdit altında!

Durumdan rahatsızlık duyan çevre sakinlerinin gösterdikleri tepkiler de duyulmuyor.

Halil Kuriş ve Burhanettin Kocamaz’ın yanlış tutumlarının çevredeki iş potansiyelini yok ettiğini belirten vatandaşlar,”Burası yarış pisti gibi.sık sık kazalar meydana geliyor. Uzun sure tamir edilmeyen hasarlı korkulukların boşluğundan geçen yayaların da can ve mal güvenliği tehdit altında. Yargı kararını yok sayarak kurulan üstgeçit düzenlemesi bulvarı kesintiye uğrattı. Yayalar geçmediği için iş potansiyeli de düştü. Yüksek hızlara ulaşan kural tanımaz sürücülerin yarış pistine çevirdiği yola caydırıcı düzenleme uygulanmalıdır.”görüşlerini dile getirdiler.