Vali Su’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlaması... | MERSİN MOZAİK

Vali Su’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlaması...

Vali Su’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlaması... mersinmozaik.com

Vali Su,"Bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin sembolü, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun göstergesi, Milli İrademizin üzerinde hiçbir gücün olamayacağının nişanesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Mersin Valisi Ali İhsan Su, bir mesaj yayımlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Mesajında Ulusal Egemenlik ve Mustafa Kemal Atatürk’e de vurgu yapan Vali Su, geleceğin teminatı çocukların Atatürk’ün kendilerine duyduğu bu güvenden hareketle; ülkeyi her alanda çok daha üst seviyelere taşıyacaklarına inandığının altını çizerek ayrıca şu görüşleri dile getrdi:

Bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin sembolü, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun göstergesi, Milli İrademizin üzerinde hiçbir gücün olamayacağının nişanesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimiz içerisinde bulunduğu şartların ağırlığına, yaşanan yoksunluklara aldırış etmeden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde verdiği kurtuluş mücadelesini büyük bir zaferle sonuçlandırarak kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmıştır.

TBMM’nin açılışı ile istiklal ve istikbalinden asla taciz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden milletimizin gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bir ve bütün olarak vermiş olduğu var oluş mücadelesinin ruhu bugün de karşılaştığımız zorlukları aşmada en büyük ilham kaynağımız olmaya devam etmektedir.

Büyük Önder; bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı 23 Nisan gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek çocuklarımıza armağan etmiş ve onlara duyduğu güveni göstermiştir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da, Atatürk’ün kendilerine duyduğu bu güvenden hareketle; ülkemizi her alanda çok daha üst seviyelere taşıyacaklarına, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin de üzerine çıkaracaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Kuruluş yıl dönümünü, çocuklarımızın ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.