Piyasanın ateşi düşmüyor… | MERSİN MOZAİK

Piyasanın ateşi düşmüyor…

Piyasanın ateşi düşmüyor… mersinmozaik.com

Vatandalar önce bir boy dolaşıp gözlem yaptıktan sonra ihtiyaçlarını almaya yönelirken, pazarcılar durgunluktan yakınıyor.

Politikacı esnafı her ne kadar sıkıntıları geçici olduğu, kısa sürede piyasanın normale döneceği yolunda açıklamalar yapsa da fiyatlarda düşüşün olmadığı gözleniyor.

Manavlara oranla semt pazarlarında ürünlerin daha ucuz olduğu varsayılan semt pazarlarlında da fiyatlar sanıldığı gibi düşük değil.

Yeşillik dışında 5 liradan başlayan ürün fiyatları 25-30 liralara kadar uzanıyor.

Bugün Kiremithane Mahallesi Cumartesi Pazarını dolaştık. Kalabalığın yoğun olmadığının gözlendiği çektiği pazarda terazilere iş düşmüyor gibi.

Vatandalar önce bir boy dolaşıp gözlem yaptıktan sonra ihtiyaçlarını almaya yönelirken, pazarcılar durgunluktan yakınıyor.

Etiketsiz ürünlerin fiyatını soran müşteriden ancak birisinin satın aldığını belirten görüşünü sorduğumuz bir pazarcı,”Vallahi işler durgun, insanlar dolaşıp istediğini alamadan gidiyor. Fiyatlar eskiye oranla çok yüksek. Vatandaşın alım gücü tükenmiş. Bazı ürünler etiketsiz, onların fiyatını soran on kişiden birisi alıyor. İşi döndüremez olduk, geçmişteki gibi fazla mal getiremiyoruz. Çünkü satılmıyor. Bakın vakit öğleye yaklaşıyor, bir uçtan diğer uca pazarda kaç kişi var? Oysa normalde biz burada iğne atsan yere düşmeyecek günleri gördük. Ne yapacağımızı şaşırdık, Allah yardımcımız olsun…”şeklinde konuşarak umutsuzluklarını aktardı.

Çiftçinin kullandığı gübre, yakıt vb. maddelerindeki fiyat artışına paralel ateşi yükselen piyasanın ateşi kısa vadede söneceğe benzemiyor.