Seçer’de Emekli Evi’ne bayram ziyareti… | MERSİN MOZAİK

Seçer’de Emekli Evi’ne bayram ziyareti…

Seçer’de Emekli Evi’ne bayram ziyareti… mersinmozaik.com

Belediyenin ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerine hizmet vermekle yükümlü olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur’dan Tarsus’a kadar ulaştıklarını söyledi...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, başlattığı bayram ziyaretleri kapsamında ilk ziyaretini  Büyükşehir Belediyesi Mersin Emekli Evi’ne yaparak, vatandaşların bayramlarını kutladı. Başkan Seçer, Mersin’in emekli kenti olduğunu vurgulayarak, “Sizlerin mutluluğu için her türlü imkânı sağlamaya hazırız…” dedi. 

Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşlara zamanlarını nasıl geçirdiklerini ve etkinliklerin ne durumda olduğunu sorup,“Sizlerin hoş zaman geçireceği hangi etkinlik varsa biz bunları yapmaya hazırız. Yani bu önerilerin sizden gelmesi, bizce değerlendirilmesi daha mantıklı. Siz ne istediğinizi daha iyi bilirsiniz. Biz de taleplerinizin uygunluğunu değerlendiririz. Elbette biz de gayret ediyoruz. Sadece emekli yurttaşlarımıza hizmet etmek değil, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, bütün bireylere, bütün insanlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Geliri düşük, orta gelirli, yüksek, bu şehirde herkes yaşıyor. Herkesin durumu, konumu farklı ama biz belediye olarak herkese hizmet yapmak zorundayız…”şeklinde konuştu. 

Belediyenin ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerine hizmet vermekle yükümlü olduğunu ifade eden Başkan Seçer, özetle şu görüşleri dileghetirdi:

Anamur’dan Tarsus’a kadar herkese ve her kesime ulaşıyoruz. Biz insanın siyasi görüşüne mezhebine, meşrebine, kökenine göre hizmet götürmeyiz. Biz insanların sosyoekonomik yapılarından dolayı, ayrıcalık sağlarız, yani geliri düşük insanlar yönünden sağlarız. Biz kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılık yaparız. Bunu işe almalarda da yapıyoruz. Eşitler arasında tercihimiz kadınlardan yana kullanıyoruz. Bir çocukla, bir yaş almış büyüğümüzle daha cevval yaşta, orta yaşta, genç yaşta olan insanlara götüreceğimiz hizmetlerde biz yaş almış yurttaşlarımıza ve çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yaparız. Kaynaklarımız çok iyi. Mersin şu anda bırakın Türkiye'yi, bölgede, Ortadoğu ve dünya coğrafyasında yıldızı parlayan bir kent hüviyetinde. Dünyada gelişen olaylar Türkiye'de bu bu bölgede Mersin'i öne çıkartıyor. Biz çok güzel bir coğrafyadayız. Dünya haritasına baktığınız zaman, Türkiye haritasına ve Akdeniz çanağında Mersin çok güzel bir noktada. Bu bize avantaj sağlıyor. Bu bizim zenginliğimizdir. Burası emekli kenti ve yoksul kenti olasının yanı sıra medeniyetlerin, kültürlerin buluştuğu bir yer. Bunlar büyük zenginlikler, bir renk cümbüşü tonlar o kadar uyuşmuş ki muazzam yeni bir renk ortaya çıkarmış. İşte Mersin böyle bir şehir…” 

Diğer yandan Başkan Vahap Seçer, Mersin Emekli Evi ziyareti sonrasında Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ndeki (MESKİ) yönetim kadrosuyla bir araya gelerek, bayramlarını kutladı.