İhmal giderildi… | MERSİN MOZAİK

İhmal giderildi…

İhmal giderildi… mersinmozaik.com

Tulumba Üstgeçidinde caydırıcı kontrolün olmadığı için de sıkı sık kazalar meydana geliyor. Yayaların geçişini engellemek için araya monte edilen demir korkuluklar yıkılıyor.

Tulumba Üstgeçidinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden hasarlı orta refüj korkulukları tamir edildi.

Olaydan memnunluk duyan çevre sakinleri, korkuluktan çok bilinçsiz sürücülerin hız yapmalarını engelleyecek önlemlerin alınmasının gerektiğine dikkat çektiler.

Tulumba Üstgeçidinde caydırıcı kontrolün olmadığı için de sıkı sık kazalar meydana geliyor. Yayaların geçişini engellemek için araya monte edilen demir korkuluklar yıkılıyor.

Halil Kuriş’in teknik çevrelerin itirazlarına karşın yaptırdığı, Burahanettin Kocamaz’ın revije ettirdiği Tulumba Üstgeçidinin adeta yarış pistine döndüğü yolundaki haberimizin yayınlanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi birimleri kazalarda hasar gören orta refüj korkuluklarını tamir eden açık alanları kapattılar.

Korkulukların tamir edilmesiyle sürücü ve vatandaşlar adına tehdit oluşturan riskin ortadan kalmasının sevindirici olduğunu belirten çevre sakinleri,”Bilinçsiz sürücüler burasını yarış pisti gibi kullanıyorlar. Belki de mühendislik hatası var,.sık sık kazalar meydana geliyor. Uzun sure tamir edilmeyen hasarlı korkulukların boşluğundan geçen yayaların da can ve mal güvenliği tehdit altındaydı. Neyse ki geçte olsa Büyükşehir Belediyesi ekipleri harslı bölümlerin tamirini yaparak yayaların kontrolsüz geçişleri engelledi. Kaza riskinin ortadan kalması için sürücülerin hız yapmasını engelleyecek caydırıcı önlemlerin alınması gerekir. İhmal sonucu bir kişin zarar görmesi kabul edilemez…”görüşlerini dile getirdiler.