Vali Su’dan Bayram Kutlaması... | MERSİN MOZAİK

Vali Su’dan Bayram Kutlaması...

Vali Su’dan Bayram Kutlaması... mersinmozaik.com

Vali Su,"Milletimizin gönül zenginliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bayramlarımızı taşıdığı manaya uygun olarak yaşamaya, bu özel günün gelecek nesillerimizin hafızasında hoş bir tat bırakacak şekilde yaşatmaya her bir fert olarak büyük gayret göstermeliyiz."

Milletin gönül zenginliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği bir Ramazan ayı gerçirildiğini ifade eden Mersin Valisi Ali İhsan Su, özel günlerin gelecek nesillerimizin hafızasında hoş bir tat bırakacağını vurguladı. 

Yayınladığı mesajda, akraba, dost, komşularla, şehit aileleri, gaziler, yetim ve öksüzlerle bayram sevincinin paylaşının gerektiğinin altını çizen Vali Su," İnancımızda ve kültürümüzde çok özel bir yeri ve önemi olan sevgi ve saygı duygularının en güzel şekilde harmanlandığı, barış ve huzur atmosferinin herkesin gönlünde hâkim kılındığı, yüce milletimizin en belirleyici vasıflarından olan yardımlaşma ve dayanışma hasletlerinin doruğa çıktığı bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Milletimizin gönül zenginliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bayramlarımızı taşıdığı manaya uygun olarak yaşamaya, bu özel günün gelecek nesillerimizin hafızasında hoş bir tat bırakacak şekilde yaşatmaya her bir fert olarak büyük gayret göstermeliyiz.

Bu kapsamda bayram süresince başta anne-babalarımız olmak üzere aile büyüklerimizin ellerini öpmeye ve hayır dualarını almaya özen göstermeli, küçüklerimizin mutluluğuna mutluluk katmalı,  akraba, dost ve komşularla, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle, yetim ve öksüzlerle bu bayram sevincimizi paylaşmaya gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mersinli hemşehrilerimin, Milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın huzur ve bereketinin hayatımızın her anına yayılmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum..."görüşlerini paylaştı.

Vali Ali İhsan Su, bugün ayrıca Şehitliği ziayeret ederek kabirlere karafil bıraktı. Şehitliğe gelen şehit yakınlarıyla bayramlaştıkta sonra yaptığı açıklamada “Birliğimizin, beraberliğimizin, dayanışmamızın, kaynaşmamızın en önemli unsurlarından bir tanesi bayramlarımızdır. Bu bayramda da şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ziyaret edeceğiz. Büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Küçüklerimizi sevindirerek akraba, dost ve yakınlarımızla bir araya geleceğiz. Bayramın güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız. Bu duygularla bütün Mersinli hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Nice bayramlara sağlıkla, afiyetle, huzurla girmeyi temenni ediyorum...” şeklinde konuştu.