Mersinlilerin duyulmayan feryadı.”Plaj istiyoruz…” | MERSİN MOZAİK

Mersinlilerin duyulmayan feryadı.”Plaj istiyoruz…”

Mersinlilerin duyulmayan feryadı.”Plaj istiyoruz…” mersinmozaik.com

Hilton Öteli önündeki kumsalda deniz sezonunu açan vatandaşlarla konuştuk. Plaj olmaya uygun bölgede gerekli düzenlemenin yapılmamasını eksiklik olan değerlendiren sezonu erken açan deniz tutkunları, taleplerinin yıllardır dikkate alınmadığını söylediler.

Baharın gelip havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar denize girmeye başladı.

Gelin görün ki sahil kenti Mersin’de insanlar ilkel koşullarda denizden yararlanıyor.

Yıllar önce Akdeniz Plajı’nın bulunduğu alan kayalarla doldurularak şimdilerde başka amaçlarla kullanılıyor.

Uygusuz ortamlarda soyunup giysilerini kayaların üzerine bıraktıklarını, kumsalın temizliğini kendilerinin yaptığını belirten vatandaşlar,” Gördüğünüz gibi bu devirde ilkel şartlarda denize giriyoruz. Giysilerimiz taşların üzerinde, biz denizdeyken kendini bilmez birileri eşyalarınızı alıp gitse ortada kalırız. Bu alana duş, soyunma kabini, büfe, emanet bırakılacak birim vb. ünitelerin bulunduğu tesislerden oluşan plaj düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. Bölgeye canlılık getireceği gibi belediye bünyesinde çalışacak birkaç kişiye de istihdam olanağı sağlar…”dediler.

Dünyaca markası Hilton Oteli çevresindeki güzelim kumsalın değerlendirilmemesinin bir anlamda kaynak savurganlığı ve çevre duyarsızlığı olduğunu da vurgulayan plaj isteyen vatandalar,” Burada yıllar önce plaj vardı. Şimdi Mersinlilerin belleğine yerleşen ‘Plaj yolu’ var, ancak plaj yok. On kilometre ilerideki Mezitli’de iki plaj var. Buraya fazla kaynak istemeyen hizmete dönük gerekli düzenleme neden yapılmaz anlamakta güçlük çekiyoruz. Çevrenin temizliğini biz yapıyoruz. Sezonun başlamasına çok zaman kalmadı. İlgili belediyeleri sesimize kulak vermeye çağırıyoruz…”görüşlerini dile getirdiler.