Barınak çöplük gibi… | MERSİN MOZAİK

Barınak çöplük gibi…

Barınak çöplük gibi… mersinmozaik.com

Yüzlerce küçük ölçekli amatör balıkçı teknesinin demirlediği barınak, kent dışından gelenlerin uğrak yeri olması nedeniyle Mersin’in imajı zedeleniyor.

Uzaktan bakınca çok güzel görünen Çamlıbel Balıkçı Barınağı, çevreye duyarsızlığı nedeniyle atık denizine dönüşmüş durumda.

Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin sürekli temizlemelerine karşın kirliliğin önüne geçilemiyor.

Özellikle Balık-ekmek gibi yiyecek satan teknelerin çevresi mide bulunduracak nitelikte.

Yüzlerce küçük ölçekli amatör balıkçı teknesinin demirlediği barınak, kent dışından gelenlerin uğrak yeri olması nedeniyle Mersin’in imajı zedeleniyor.

Durumdan yakınan Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlileri,”Her gün temizliyoruz, ancak kirliliği sonlandıramıyoruz. Çünkü yüzlerce balıkçı teknesi var, birçoğu temizliğe özen göstermiyor. Biz kepçelerle topluyoruz, birileri arkadan atıyor. Barınağı kirletenler tespit edilip yaptırım uygulanmazsa kirliliğin önüne geçilemez…”şeklinde konuştular.

Diğer yandan kirliliğin barınak içinde demirli teknelerden kaynaklandığına işaret eden çevreye duyarlı amatör balıkçılar,”Gördüğünüz poşet, pet ve cam şişe, yiyecek, giysi paçavraları vb. çöplerin tümü barınağa demirli teknelerden atılıyor. İnsanlarda çevre bilinci yok. Oysa her tarafta çöp atacak düzenleme var, ama adam zahmet etmeyip denize atıyor. Buraya dışarından dalgayla çöp gelmez. Bu kirliliğin sonlanması için Belediye ve bizimde üyesi olduğumuz Amatör Balıkçılar Derneği, durumu değerlendirerek Mersin’in simgeleri arasında yer alan barınağın her daim temiz tutulması için gerekli önlemleri almalıdırlar…” görüşlerini dile getirdiler.