Mersin’de bayram yoğunluğu… | MERSİN MOZAİK

Mersin’de bayram yoğunluğu…

Mersin’de bayram yoğunluğu… mersinmozaik.com

Kültürpark’ta oluşan yoğunluk her kesimden insanları harmanlayarak renk cümbüşüne dönüştürmüş. Kimileri ailecek, gençler grup gurup, sevgililer el ele baharın tadını çıkarıyorlar...

Kentin cadde, sokak, park, AVM ve meydanları adeta insan kaynıyor.

İğne atsan yere düşmez!” deyimi böylesi günler inçin söylenmiş olsa gerek.

FORM, SAYAPARK, PALMCİTİY alışveriş merkezleri,Yenişehir Belediyesi'nin Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindek etkinlik alanı, cadde boylarındaki kafe ve lokantaların kapasitelerinin üstünde dolduklar gözlenirken, insanlar yakınsa da peş peşe gelen zamlar nedeniyle ağırlaşan ekonomik koşullara bir ölçüde uyum sağlamış gibi.

Atatürk Parkı’ndan Mezitli’ye uzanan sahil bandı da Alıveriş Merkezlerindeki yoğunluğu aratmıyor…

Özellikle Kültürpark’ta oluşan yoğunluk her kesimden insanları harmanlayarak renk cümbüşüne dönüştürmüş. Kimileri ailecek, gençler grup gurup, sevgililer el ele baharın tadını çıkarıyorlar.

Banklar, kayaların üzerinde boş yer yok gibi, kağıt ve tavla oynayanlar, salıncaklarda sallanalar, gitar gibi müzik aleti çalanlar özgün görüntüler oluşturuyor.

Öğle saatlerinde sahile başlayan akın akşamüzeri doruğa ulaşmış.

Bu yoğunlukta Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri bayram süre bedava yapmasının büyük payı.

Vatandaşlar otobüslerin ücretsiz olmasını büyük memnunlukla karşılıyor.

Öyle ki kentin yukarı bölgelerinden toplu halde gelen aileler 25-30 kişiye kadar ulaşıyor. Evlerinden yemek, yiyecek ve içeceklerini getiren gruplar çimlerin üzerinde, durum ve olanakları olanlar ise portatif masa ve sandalyelerde oturup zaman geçiriyorlar.

Kültürparka’ta yaptığımız gözlem sırasında,“Bayramınız kutlu olsun, bu ne kalabalık…”diyerek takıldığımız ailenin büyüğü,” Haklısınız, çolçocuk biraz kalabalığız. Normalde gelemeyiz, belediye otobüslerinin ücretsiz olması ailecek sahile inmemize yaradı. Gördüğünüz gibi 25-30 kişi varız. İki kişi asgari ücretle çalışıyoruz, otobüslere para ödememiz külfet olur. Allah otobüs ücretinin alınmamasını sağlayanlardan razı olsun…”şeklinde konuşto.

Gidenlerin yerine bir o kadar gelenlerin olduğu dikkat çekerken, yoğunluğun gecenin geç saatlerine kadar süreceğinin de ipuçlarını veriyor.