Sosyal Demokrasi Derneği atakta… | MERSİN MOZAİK

Sosyal Demokrasi Derneği atakta…

Sosyal Demokrasi Derneği atakta… mersinmozaik.com

Sosyaldemokrasinin önde gelen ilkelerinde birisinin de katılım olduğunu belirten Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı A. Galip Özkan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün Tama bağımsız Türkiye şiarını yaşama geçirme uğruna can verdiklerini söyledi.

Gerçekleştirdikleri olağan genel kurulundan sonra yeni yol haritasını belirleyen Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi yöneticileri, kentte sivil toplum örgütlerince düzenlenen etkinlik ve toplantılara destek veriyor.

Halen 12 Mayıs’ta Murat Karayalçın’ın konuşmacı olarak katılacağı konferansın hazırlıklarını sürdüren Sosyal Demokrasi Derneği yöneticileri Mezitili Fatih Parkı’na dikilen Üç Fidan Anıtı’nın açılışındaydılar.

Sosyaldemokrasinin önde gelen ilkelerinde birisinin de katılım olduğunu belirten Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı A. Galip Özkan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün Tam bağımsız Türkiye şiarını yaşama geçirme uğruna can verdiklerini söyledi.

Etkinliğe katılanların duyarlılığının aradan 50 yıl geçmesine karşın sürmesinin haklılıklarının göstergesi olduğunu Vurgulayan Özkan,” 68 Kuşağının önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşları, adil paylaşım, toplumun gönenç düzeyinin yükseldiği bir düzen istiyorlardı. Taleplerini kitlelere ulaştırmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nı Başlatmak üzer çıktığı Samsun’dan,”Tam Bağımsız Türkiye” diyerek yürüdüler. Oların sesine kulak verilseydi içinden geçtiğimiz süreçteki sıkıntılarla karşılaşmazdık. Demokrasinin tam anlamıyla yaşamsal kılınmadığı toplumlarda, ne acıdır ki insanca yaşama kavuşmak bazı bedeller ödenmeyi gerektiriyor. Maalesef iyiden güzelden yana dünden bugüne değişim yok. Sosyal Demokrasi Derneği olarak mücadelemiz, demokrasinin gelişimine dönük toplumun değerleriyle örtüşen düşünceleri olgunlaştırıp kamuoyuyla paylaşma hedeflidir. Anıtın buraya dikilmesi kadirbilirliktir. Öncülük edip emek verenlere teşekkür ediyoruz…”görüşlerini dile getirdi.