A.Galip Özkan,”Gençlerimize güveniyoruz…” | MERSİN MOZAİK

A.Galip Özkan,”Gençlerimize güveniyoruz…”

A.Galip Özkan,”Gençlerimize güveniyoruz…” mersinmozaik.com

Mersinmozaik.com açıklama yapan Özkan,” “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türk Milleti için bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Bu nedenle 19 Mayıs bizler için anlamlı bir gündür.

Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Özkan,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Kutladı.

Mersinmozaik.com açıklama yapan Özkan,” “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türk Milleti için bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Bu nedenle 19 Mayıs bizler için  anlamlı bir gündür. Bu bağımsızlık mücadelesi çığ gibi büyümüş ve Anadolu’nun dört bir yanına yayılarak, Türk Milleti eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Emperyalizme karşı verilen ilk bağımsızlık savaşını zaferle sonuçlandırarak, mazlum uluslara da ışık olmuştur. İstiklal savaşına önderlik eden ve bizlere bağımsız bir devlet armağan etmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek bu cennet vatanı gençlere emanet etmiştir. Bu sebeple gençlerimize düşen görev, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkarak huzur ve refah dolu bir ülke için çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”görüşlerini dile getirdi.