Mersin’de 19 Mayıs kutlaması | MERSİN MOZAİK

Mersin’de 19 Mayıs kutlaması

Mersin’de 19  Mayıs kutlaması mersinmozaik.com

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

19 Mayıs’ın 103. Yılı Mersin’de Coşkuyla Kutlandı 19.05.2022 ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ 103’üncü yılında ülkemiz genelinde olduğu gibi Mersin’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen törene Vali Vekili İbrahim Küçük’ün yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve il protokolü üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptığı programda, bir öğrenci tarafından şiir okundu. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden törende ritmik jimnastik, karate ve güreş gösterisi ile özel bir öğrencinin söylediği “Vardar Ovası” türküsü izleyenler tarafından büyük bir beğeni topladı. Tören sonunda sporcularla ve vatandaşlarla bir araya gelen protokol üyeleri, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.