Kırsal alanlar çöplük gibi… | MERSİN MOZAİK

Kırsal alanlar çöplük gibi…

Kırsal alanlar çöplük gibi… mersinmozaik.com

Atıklarını toplayıp yanlarında götüren çevreye duyarlı vatandaşlar, ilgili belediyelerin yol kenarlarında belirli noktalara çöp bidonları koyulmasını istiyorlar.

Yaz mevsiminin yaklaşmasına paralel, kırsal kesimde tanıdık görüntüler yoğunlaşıyor. Vatandaşların duyarsızlığı çevre kirliliğini de beraberinde getiriyor.

Bütünşehir Yasasıyla mahalleye dönüşen köyler ve çevresinde temizlik çalışmasına için gerekli tedbirler alınmaması sonucu özellikle yol kenarları adeta çöplüğe dönüşmüş durumda.

Başta piknik alanları olmak üzere Torosların eteklerindeki ormanlık bölgeler poşet, pet şişe, cam kırıkları, kâğıt ve yiyecek artıklarıyla çirkin görüntüler oluşturuyor!

Atıklarını toplayıp yanlarında götüren çevreye duyarlı vatandaşlar, ilgili belediyelerin yol kenarlarında belirli noktalara çöp bidonları koyulmasını istiyorlar.

Kent çevresinde göze çarpan kirliliği karşı önlem alınmasının gerektiğine dikkat çeken çevreciler,”Kirlilik ilk bakışta yol kenarları göze çarpsa da, dikkatle incelendiğinde kent çevresinin adeta çöplüğe dönüştüğü görülecektir. İnsanın ulaşabildiği her yere inşaat atıkları ve çöp dökülüyor. Bu durum bir ölçüde belediyelerin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Bazı piknik alanlarında kırık dökük çöp bidonları bulunsa da çöpler yine etrafa saçılıyor. Vatandaş çöpünü elbette oturduğu yerde bırakmamalı, ancak gördüğünüz gibi çevrede çöp atılacak bir düzenleme yoktur. Duyarlı vatandaş atığını toplayıp götürüyor, arta kalanlar göz alabildiğine etrafa saçılmış durumda. Pet şişe ve poşetlerin doğada yıllar boyu çürümediği bilinen bir gerçek, güneşte ısınan şişe kırıkları her an bir yangına neden olabilir! Bu risk ve çirkinlikten belediyelerde en az çevreyi kirletenler kadar sorumludurlar. İlgili belediyeleri gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.” görüşlerini dile getiriyorlar.