Çevreciler kararlı… | MERSİN MOZAİK

Çevreciler kararlı…

Çevreciler kararlı… mersinmozaik.com

Sabahat Aslan,”Çevre ihlalleri salt sivil toplum örgütlerinin sorunu değildir. Meydana gelecek olası tehditler herkesi etkileyecektir…”

Rantçı çevrelerin dayatmacılığına karşı çevreciler kararlılıklarını sürdürüyor.

Başta Atatürk Parkı ve  Taşucu Limanı’na dönük uygulanmak istenen projeleri gündeminden düşürmeyen rant çevreleri, kamuoyu tepkisine karşın geri adım atmıyorlar.

İlgili proje girişimlerinin toplumun yaşam hakkına müdahale olduğunu savunan çevreciler ise kararlılıklarını sürdürüyorlar.

Atatürk Parkı’nın Limana katılama projesine karşı başlatılan imza kampanyası ikinci gününde.

Özgür Çocuk Parkı’nın yanı sıra FORM Alışveriş Merkezi önünde de imza toplayan çevreciler, kampanyaya ilginin yoğun olduğunu bildirdiler.

Diğer yandan etkinlikleri koordine eden Mersin Çevre Platformu Başkanı Sabahat Aslan, toplumun yararına olmayan projelerin engellenmesi için kamuoyu desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Çevreden tüm kesimlerin sorumlu olduğunu belirten Aslan,”Çevre ihlalleri salt sivil toplum örgütlerinin sorunu değildir. Meydana gelecek olası tehditler herkesi etkileyecektir. Bu nedenle başta belediyeler olmak üzere, kurum, kuruluş ve vatandaşlardan daha aktif destek bekliyoruz…”şeklinde konuştu.