Kütüphanenin yapımı devem ediyor… | MERSİN MOZAİK

Kütüphanenin yapımı devem ediyor…

Kütüphanenin yapımı devem ediyor… mersinmozaik.com

Kütüphane bünyesindeki tesislerde ders çalışacak öğrencilere bedel siz olarak, çorba, çay, kahve gibi ikramlar da yapılacak.

Öğrenci ve kültür-sanat çevrelerin merakla bekleyip ne zaman tamamlanacağını sordukları dijital kütüphanenin inşa çalınmaları devam ediyor.

Denizin doldurulmasıyla elde sağlanan alan üzerine kurulan Kültürpark’ta içinden geçtiğimiz sürece kadar birçok yık-yap değişimi olurken, kütüphane kalıcı olacak gibi.

Dijital kütüphane Eskiden Orkide Kafe olarak kullanılan alana yerine kuruluyor.

Mersin Dijital Kütüphaneye Kavuştuğunu vurgulaya Başkan Seçer, özellikle kırsal mahallelerdeki çocukların kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik kitap teminine devam edeceklerini ifade ederek, “Eskiden Orkide Kafe olarak kullanılan, sahilde Mezitli sınırları içerisindeki kafeyi çok modern, çağdaş dijital kütüphaneye dönüştürdük. Sanıyorum inşaat işlemi de çok kısa bir süre sonra orada başlayacak. Hem üniversiteye hem liseye giden öğrencilerimizin sahilde denize nazır, herhangi bir gelir testine tabi tutulmadan Belediyenin bu güzel tesislerinde derslerine çalışacağı, çorbayı, çayı, kahveyi bedel ödemeden içeceği bir tesis haline getireceğiz…” bilgilerini verdi

Tahsis sıkıntısı çekilmesine karşının kütüphanenin en kıza zamanda tamamlanacağı bildirildi..

Yetkililerin en kısa zamanda tamamlanacağını bildirdikleri Kütüphanenin önüne bir teras ekleneceği dikkat çekiyor.