Yelken sporu yaygınlaşıyor... | MERSİN MOZAİK

Yelken sporu yaygınlaşıyor...

Yelken sporu yaygınlaşıyor... mersinmozaik.com

Sahil kentin Mersin’de denizden daha fazla yararlanılmasına kurumsal öncülük eden Rota Yelken Kulübü yalnız bırakmamalıdır...

Mersin Rota Yelken Kulübü’nün düzenlediği etkinliklerle toplumca kabul gören yelkencilik kurumsallaşıyor.

2017 Yılında kurulan Kulüp kısa sürede uzun yol aldı.

2021 Eylül’ünde İstanbul’da düzenlenen yarışmaya Kadın Yelken Takımı’la katılarak dışa açılan, geçtiğimiz aylarda da Otistik çocukları yelkenle tanıştıran Rota Yelken Kulübü, eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Yine dolu dolu bir eğitim haftası. Bir tarafta yetişkinler, diğer tarafta laser ve optimistler çalıştılar. Herkesi yelkenle tanışmaya davet ediyoruz..."çağrısında bulunuldu.

Yaptığımız bir görüşmede geleceğe dönük projelerin olduğunu vurgulayan Mersin Rota Yelken Kulübü Başkanı Av. Cengiz Sönmez,"Mersin’de denizde yapılan spor ve etkinliklerin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Deniz ruhunu canlandırmayı hedefliyoruz. Malesef maddi anlamda hiç destek görmüyoruz. Çalışmalarımızda başta mütevazi aidatlarıyla katkı sağlayan üyelerimiz olmak üzere, bürokratik anlamda destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim…”görüşlerini dile getirerek toplumsal katkı ve destek istemişti.

Sahil kentin Mersin’de denizden daha fazla yararlanılmasına kurumsal öncülük eden Rota Yelken Kulübü yalnız bırakmamalıdır...