Çevreci imzacılar umutlu ve kararlı… | MERSİN MOZAİK

Çevreci imzacılar umutlu ve kararlı…

Çevreci imzacılar umutlu ve kararlı… mersinmozaik.com

Özgür Çocuk Parkı, Yoğurt Pazarı, Form AVM önü, Hastane Caddesi Metropol önü ve Mezitli eski belediye binası önünde kurulu stantlarda görev alan çevre dostları, her fırsatta daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguluyorlar.

Atatürk Parkı’nın liman sahasına katılmasına dönük projeye karşı çıkan çevrecilerin başlattığı imza kampanyası vatandaşın yoğun desteğini görüyor.

Mersin Çevre Platformu öncülüğünde yürütülen eylemler imza kampanyasıyla sürüyor.

Çarşamba günü Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen basın çağrısıyla başlatılan imza kampanyası, beş noktada kurulu stantlarda vatandaşlar boş kalmıyor.

Özgür Çocuk Parkı, Yoğurt Pazarı, Form AVM önü, Hastane Caddesi Metropol önü ve Mezitli eski belediye binası önünde kurulu stantlarda görev alan çevre dostları,  her fırsatta daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguluyorlar.

Mersin Çevre Platformu Başkanı Sabahat Aslan, kampanyanın gidişatından memnun olsa da, daha çok kurum ve kuruluşun desteğinden yoksun kalmanın burukluğunu yaşıyor.

Çevreden herkesin sorumlu olduğuna her fırsatta dikkat çeken Sabahat Aslan,”Atatürk Park, kentin akciğeri ve dar gelirli toplum kesimlerinin denizle buluştuğu alandır. Ayrıca, Atatürk Parkı’nın Liman sahasına katılması durumunda bölgede kaosa neden olacağını bizden çok uzmanlar vurguluyor. Mücadelemiz, gelecekte yaşamımızı çekilmez kılacak olan tehlikelerin önüne set çekmek adınadır. Haziran sonuna kadar stantlarımızın başındayız…”görüşlerini dile getirdi.