Sanat Kulübü’nün Çevre Gezilerine Ara Verildi… | MERSİN MOZAİK

Sanat Kulübü’nün Çevre Gezilerine Ara Verildi…

Sanat Kulübü’nün Çevre  Gezilerine Ara Verildi… mersinmozaik.com

Mersin’de yerine göre 3-4 aracın kaldırıldığı Sanat Kulübü gezileri, çevrenin ve arkeolojik yerlerin tanıtımına yönelik katkılar sağlarken, paylaşım, tanışma, kaynaşma, öğrenme vb. insani ilişkileri de geliştiriyordu.

Ülkede bunalıma dönüşen ekonomik sıkıntılardan İçel Sanat Kulübü’nün yıllardır düzenleyerek gelenekselleştirdiği çevre ve kültür gezileri de etkilendi.

Daha önce Korona salgını nedeniyle yaklaşık iki yıl kesintiye uğrayan gezi etkinlikleri şimdi de ekonomik krize takıldı.

Gezilere yeterli katılımın olmaması nedeniyle ara verildiğini belirten yetkililer,”Gezilerin kesintiye uğramasında kulübün belirleyiciliği yoktur. Yapılan programı üyeler ve ilgili katılımcılara bildiriyoruz, yaklaşık 7-8 kişi ismini yazdırıyor. Yakıt fiyatlarındaki artışı maliyeti yükselttiği için kurtarmıyor. Bu nedenle eylül ayına kadar daha önceden belirlenen programa ara verildi…”şeklinde konuştular.

Mersin’de yerine göre 3-4 aracın kaldırıldığı rehberlerin yörelere yönelik bilgiler sunduğu Sanat Kulübü gezileri, kırsal kesim sakinlerinin ekonomisine katkının yanı sıra, çevrenin ve arkeolojik yerlerin tanıtımına yönelik katkılar sağlarken, paylaşım, tanışma, kaynaşma, öğrenme vb. insani ilişkileri de geliştiriyordu.