Bugün Dünya Beyin Günü... | MERSİN MOZAİK

Bugün Dünya Beyin Günü...

Bugün Dünya Beyin Günü... mersinmozaik.com

Prof. Dr. Aynur Özge,Sağlık kontrollerini aksatmayalım. - migren başta olmak üzere ağrılı rahatsızlıkların beynimizde istenmeyen hasarlar oluşturmasına izin vermeyelim...". - sigarayı hemen bugün bırakalım ki damarlarımız bize ayrılan sürenin sonuna kadar bizimle ve sağlıklı olsunlar. Unutmayalım damarlarımız kadar yaşlıyız..."

Küresel Migren ve Ağrı Derneği nin yanısıra Mersin Alzheimer Derneği nin de  başkanı olan Prof Dr Aynur Özge Dünya Beyin Günü nedeniyle bir açıklama yaparak herkesin sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalarını istedi.

Dünya Nöroloji Federasyonu ile işbirliği içinde ülkemizde Türk Nöroloji Derneği önderliğinde yürütülen kampanya hakkında açıklama yapan Küresel Migren ve Ağrı Derneği nin yanısıra Mersin Alzheimer Derneği nin de  başkanı olan Prof Dr Aynur Özge,şu noktalara dikkati çekti.
"[07:49, 22.07.2022] Aynur Özge: - Beynimiz kadar sağlıklıyız . Neyi aklımızda tuttuğumuza, neyi önemsediğimize dikkat edelim 
- aldığımız nefes, soluduğumuz hava kadar bunu hangi ruh haliyle yaptığımız önemli. Her nefesi hissederek alalım. 
- pandemi Alzheimer sıklığını artırdı. Büyüklerimizin davranışlarını daha yakından gözleyelim."Sağlık kontrollerini aksatmayalım. 
- migren başta olmak üzere ağrılı rahatsızlıkların beynimizde istenmeyen hasarlar oluşturmasına izin vermeyelim...". 
- sigarayı hemen bugün bırakalım ki damarlarımız bize ayrılan sürenin sonuna kadar bizimle ve sağlıklı olsunlar. 
Unutmayalım damarlarımız kadar yaşlıyız
"…