MERÇED, “Yaprağın yeşili, Denizin mavisi Çocuklarımız bu renklerin varisi…” | MERSİN MOZAİK

MERÇED, “Yaprağın yeşili, Denizin mavisi Çocuklarımız bu renklerin varisi…”

MERÇED, “Yaprağın yeşili, Denizin mavisi Çocuklarımız bu renklerin varisi…” mersinmozaik.com

MERÇEDTürkiye’nin dört bir yanında doğa katliamı Yapan (AKP) iktidarın bu ağaç katliamını fırsat bilerek yaptığı açıklama ve kınamayı da samimi bulmadığımızı özellikle belirtmek istiyoruz..."

Kültürpark’ta kurutulan Kauçuk ağacı gündemdeki yerini koruyor

Yarım asırlık simge ağacın hedef alınmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken çevreciler, geçek sorumluların bulunmasını, ağacın tez zamanda eski durumuna getirilmesi için gerekenlerin aksatılmadan yapılması istendi.

Bugün ağaç yanında MERÇED Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, çevreye karşı duyarsızlığı ile bilinen AKP’nin yaptığı açıklamalarla konuyu istismar ettiği savunuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamanın olumlu olsa da yeterli bulmadıklarının getirildiği açıklamada, “Adnan Menderes Sahili'ndeki Özgecan Aslan Barış Meydanı´nın simgelerinden yarım asırlık kauçuk ağacının, kök noktasından matkapla 9 delik açılarak içerisine sıvı enjekte edilip kurtulduğu iddia edilmiştir. Kuruyan ağaç bakıma alınırken, yapılan araştırmalarda, polis ekiplerinin güvenlik kamerası görüntülerinden olayı gerçekleştirdiği belirlenen belediye çalışanı Y.S’ nin beraberindeki kişinin Toroslar CHP İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Oğuzhan Ç. olduğunu, talimatın da Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salim Serdar G. tarafından verildiğini iddia edilmiştir. 2013 yılında İstanbul/Taksim Meydanında yapılacak inşaat nedeniyle ağaçların kesilmesine engel olmak için başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı eylemleri, Mersin'de de kendini göstermiş ve on binlerce kişi protesto için sokaklarda yürüyerek, Barış Meydanında toplanmıştır. Bu 50 yıllık ağaç doğa talanına karşı Mersin'de simge olmuştur. Bu meydanda günlerce eylemler yapılmış, çadırlar kurulmuş, nöbet tutulmuştur…”görüşler dile getirildi.

Ağacın yeniden yeşermesinin sevindirici olduğunun vurgulayan MERÇED Yönetim Kurulu,”Bizler Mersin'de nerede bir doğa talanı varsa orada yer almışız, herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin tepki göstermişizdir. Ancak ne acı ki bu simge ağacın kurutulması biz doğa dostlarını üzmüştür. Bu ağaca yapılan bu zulme de nereden kimden gelirse gelsin doğamıza karşı sorumluluklarımız gereği sessiz kalmayacağız. Sevindirici olan ise ağacın yeniden yeşermeye başlamasıdır. Yetkililerin ve ilgililerin de ağacın yeniden canlanması için gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.Bu olaya sebebiyet verenlere Mersin Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmamış, ancak yapılan açıklama kamuoyunu tatmin etmediği gibi bizi de tatmin etmemiştir. İvedilikle Mersin Büyükşehir Belediyesince gerekli araştırmaların yapılarak, sebebiyet verenlerin en kısa zamanda cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Bu olaylara sebebiyet verenleri de kınıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında doğa katliamı Yapan (AKP) iktidarın bu ağaç katliamını fırsat bilerek yaptığı açıklama ve kınamayı da samimi bulmadığımızı özellikle belirtmek istiyoruz.Toplumun tüm kesimini, tüm STK’ları ve tüm Siyasi partileri doğa katliamlarının ve talanların karşısında birlik içinde olup beraber mücadele etmeye davet ediyor, nerede bir doğa katliamı varsa orada her zaman olacağımızı kamuoyuna beyan ediyoruz.

 Yaprağın yeşili, Denizin mavisi Çocuklarımız bu renklerin varisi…”diyerek kamuoyunu çevreye sahip çıkmaya çağırdı.