Dijital Kütüphanede sona doru… | MERSİN MOZAİK

Dijital Kütüphanede sona doru…

Dijital Kütüphanede sona doru… mersinmozaik.com

Seçer,"Hem üniversiteye hem liseye giden öğrencilerimizin sahilde denize nazır, herhangi bir gelir testine tabi tutulmadan Belediyenin bu güzel tesislerinde derslerine çalışacağı, çorbayı, çayı, kahveyi bedel ödemeden içeceği bir tesis haline getireceğiz…”

Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta yapımını sürdürdüğü Dijital Kütüphane’deki çalışmalar kesintisiz olarak devam ediyor.

Uzun süre Orkide Kafe adı altında faaliyet gösteren Kafenin yeri konumlandırılan Dijital Kütüphane Mersin’de ilk olacak.

Daha önce yaptığı değerlendirmelerde Mersin Dijital Kütüphaneye kavuştuğunu vurgulaya Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer, Dijital Kütüphanenin eğitime büyük katkısının olacağını söylemişti.

Kırsal kesimde de çocukların kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik kitap teminine devam edeceklerini altını çizen Seçer, “Eskiden Orkide Kafe olarak kullanılan, sahilde Mezitli sınırları içerisindeki kafeyi çok modern, çağdaş dijital kütüphaneye dönüştürüyoruz. Hem üniversiteye hem liseye giden öğrencilerimizin sahilde denize nazır, herhangi bir gelir testine tabi tutulmadan Belediyenin bu güzel tesislerinde derslerine çalışacağı, çorbayı, çayı, kahveyi bedel ödemeden içeceği bir tesis haline getireceğiz…” bilgilerini vermişti.

Bugün yaptığımız araştırmada Kütüphanenin önüne düzenlenen terasın kullanıma hazır hale geldiğini, Kütüphanenin kaba yapılanmasının tamamlandığı, tesisat, iklimleme ve çevre düzenlemesi çalışmaların sürüdüğünü saptadık.