BÜYÜKŞEHİR’DEN EVDE ÖRNEK SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ...  | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR’DEN EVDE ÖRNEK SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ... 

BÜYÜKŞEHİR’DEN EVDE ÖRNEK SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ...  mersinmozaik.com

Büyükşehir Belediyesi, sunduğu bu hizmet ile ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan, özellikle sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı, engelli ve 65 yaş üstü yaş almışlar ile bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veriyor. Verilen Evde Temizlik hizmeti ile de vatandaşların hayatları kolaylaşıyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE YÜZLER GÜLÜYOR...

EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ VATANDAŞLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYI SÜRDÜRÜYOR...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Birimi, kent genelinde sürdürdüğü çalışmaları ile hayatlara dokumaya ve yaş almış vatandaşlara kendi evlerinin konforunda hizmet götürmeye devam ediyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden bir tanesi olan Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti ile vatandaşlar; evde sağlık, evde bakım, temizlik, fizik tedavi, psikolojik danışmanlık ve yaşlı destek hizmetlerinden yararlanmayı sürdürüyor.

Bugüne kadar sayısız vatandaşa hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, sunduğu bu hizmet ile ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan, özellikle sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı, engelli ve 65 yaş üstü yaş almışlar ile bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veriyor. Verilen Evde Temizlik hizmeti ile de vatandaşların hayatları kolaylaşıyor. Ücretsiz ve periyodik olarak devam eden hizmetler, Mersinli vatandaşların büyük takdirini toplarken, yüzleri de güldürmeye devam ediyor. Hizmet almak isteyen vatandaşlar ALO 185 veya 0 (324) 223 42 42 numaralı telefonlardan kayıt yaptırabiliyorlar.

Bayram Dölen,“Vatandaşlara kendi hanelerinde, ücretsiz ve periyodik hizmet...

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Bayram Dölen, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti, çeşitli hastalıklara bağlı olarak Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerine ihtiyaç duyan, özellikle palyatif dönem hastalar ve yakınları açısından çok önemli bir değere sahip. En önemlisi de bu hizmetler, vatandaşlarımızın kendi hanelerinde, ücretsiz ve periyodik olarak gerçekleşiyor. 2022 yılının ilk 7 ayında toplam 8 bin 330 haneye girdik ve yaklaşık 49 bin adet farklı hizmet sunduk...” dedi.

Hüseyin Seyrek,“Gece gündüz dua ediyorum...

Büyükşehir’in bu hizmetinden faydalanan 90 yaşındaki Hüseyin Seyrek, hizmetten duyduğu memnuniyeti anlatarak, “Beni babaları gibi sayıyorlar. Hizmet çok güzel. Yemek getiriyorlar, yıkıyorlar, tıraş ediyorlar, her şeyi yapıyorlar. Hizmetten çok memnunum. Gece gündüz dua ediyorum...” dedi. Hüseyin Seyrek’in eşi Feriha Seyrek ise “Hizmetinizden çok memnunuz. Belediye yardım ediyor, yemeklerimizi getiriyor, banyomuzu yaptırıyor, temizlik yapıyorlar. Sağlık için de geldiler ve çok memnunum. Eskiden böyle şeyler bilmiyorduk...” diye konuştu.

Ufuk Bakmaz,“Evde Sağlık Hizmetleri’ni geniş kapsamlı sürdürüyoruz...

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Evde Sağlık Birimi’nde doktor olarak görev yapan Ufuk Bakmaz, “Evde Sağlık Hizmetleri’ni oldukça geniş kapsamlı sürdürüyoruz. Doktor, hemşire, fizyoterapist hizmetlerinin haricinde; bakım, temizlik ve sosyal çalışmacı ekip arkadaşlarımız da var. Hepimiz bir bütünün parçaları gibiyiz. Birbirimizi sürekli destekliyoruz, birbirimizle sürekli alışveriş içerisindeyiz ve bu şekilde ortak bir hizmeti yürütmeye çalışıyoruz...” dedi.

Yaylalar da dâhil olmak üzere Tarsus'tan Silifke'ye kadar hastalara götürdükleri hizmetlerden söz eden Doktor Bakmaz, fizik tedavi hizmetini de Erdemli’ye kadar götürdüklerini belirtti. Birimde birçok doktorun hizmet verdiğini söyleyen Doktor Bakmaz, hastalardan talep edilen doktor muayene hizmetinin yanı sıra, yara pansumanı, enjeksiyon ve serum taktırma talebi gibi taleplere de hemşirelerden oluşan ekipler ile hizmet verdiklerini söyledi.

Ayşe teyze aldığı fizik tedaviyi anlattı: “Çok faydasını gördüm...”

Büyükşehir’in Evde Sağlık Hizmeti’nden faydalanan ve oldukça da memnun olduğunu dile getiren 81 yaşındaki Ayşe Duran, Büyükşehir’e kızının başvuruda bulunduğunu anlattı. Duran, “Rahatsızlığım benim dizlerimde. Bu fizik tedavisine başlayınca, ameliyattan vazgeçtim. Ötekinden daha iyi oldu. Bu da biraz iyileşti tedavi yapa yapa. Öyle olunca da idare ediyorum. Şimdi kalkıyorum, şuradan şu tespihimi alabiliyorum, ama eskiden uzanıp alamazdım...” ifadesini kullandı.

Seval Genç,“Temizliğe gelen kızlar benim çocuklarım gibi...

Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Temizlik Hizmeti’nden faydalanan 65 yaşında ve 2 çocuk annesi Seval Genç ise teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıbel’de yer alan polikliniğine de hasta olduğu zamanlarda gittiğini ve doktorların çok ilgili olduğunu belirten Genç, “Temizliğe gelen kızlar da benim çocuklarım gibi. Onlara bir şey yaptıracağım zaman, hemen aklıma çocuklarım geliyor. Onun için hiçbir şey söylemiyorum, kendileri zaten gerekeni yapıyorlar. Teşekkür ederim onlara. Yani anne-evlat nasılsa, çalışan çocuklar da böyle benim gözümde...” dedi