Pazarcılar eski günleri arıyor… | MERSİN MOZAİK

Pazarcılar eski günleri arıyor…

Pazarcılar eski günleri arıyor… mersinmozaik.com

Geçmişte ürünler seçilmeden alabilmek için Sosyete Pazarı’na akın eden vatandaşlar, fiyatların mağazalarla yarıştığını belirterek pazarın fazla esprisinin kalmadığını söylüyorlar.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle iş kapasitesi düşen pazarlarda esnaf müşteri yolu gözlüyor.

Vatandaş sebze ve meyve gibi ihtiyaçlarını manavların çıkmalarından sağlamayı yeğliyor…

Yenişehir Sosyete Pazarı’nda geçmiş günlerin hareketliliğinden eser yok.

Ses ve görüntü vermeye yanaşmayan pazarcı esnafı tezgâhlarını zararla kapatmaktan yakınıyor.

Geçmişte ürünler seçilmeden alabilmek için Sosyete Pazarı’na akın eden vatandaşlarsa fiyatların mağazalarla yarıştığını belirterek pazarın fazla esprisinin kalmadığını söylüyorlar.

Öğle öncesi dolaştığımız Sosyete Pazarı’nda sakinlik dikkat çekerken, karamsarlığa düşen esnaf,”Gördüğünüz gibi kimse yok, geçmişte ürünler seçilmeden alabilmek için pazara akın eden vatandaşlar uğramaz oldu.  Gerek fiyatların yüksekliği, gerekse insanların alım gücünün düşmesi bize olumsuz yönde yansıdı. İnanın kime güveneceğimizi şaşırdık, hepsi aynı; seçimi kazanıncaya kadar bol kesen atıyorlar, işbaşına geçince özellikle dar gelirli toplum kesimlerini unutuyorlar. Günlük satışımız giderleri karşılamıyor. Bu nedenle birçok arkadaş tezgahlarını açmıyorlar…”görüşlerini dile getiriyorlar.

Diğer yandan, Sosyete Pazarı çevresindeki ara yollara tezgah kurup yöresi organik ürün adı altında sebze, meyve, peynir, zeytin, turşu vb. gıda maddeleri pazarlayanlar da durumdan şikayetçi. Fiyatları yüksek bulan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak için manavların çıkma ürünlerine yöneliyorlar.