BAŞKAN BOZDOĞAN TOPLUM KESİMLERİYLE MECLİSTE BULUŞTU... | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN BOZDOĞAN TOPLUM KESİMLERİYLE MECLİSTE BULUŞTU...

BAŞKAN BOZDOĞAN TOPLUM KESİMLERİYLE MECLİSTE BULUŞTU... mersinmozaik.com

Düzenlenen meclis toplantılarında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirerek katılımcıların kendilerini yönlendirebileceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, tüm katılımcılara tek tek söz hakkı vererek taleplerini faaliyetlerini ve projelerini dinledi. İl’le de Tarsus projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından Tarsus Belediyesi’nin kadınlara çocuklara ve gençlere yönelik faaliyet ve çalışma alanları aktarıldı.

-EYLÜL AYI, KADIN, GENÇLİK VE ÇOCUK MECLİSİNDE, KADINLAR, GENÇLER VE ÇOCUKLAR SORDU, BAŞKAN BOZDOĞAN YANITLADI...

Demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, kadınların, gençlerin ve çocukların yerel yönetimlerde karar alma mercilerinin tamamına dâhil edilmesinin önemine değinerek; demokratik, özgür ve doğrudan katılımı sağlamak amacıyla Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisini gerçekleştirdi. Düzenlenen Eylül ayı meclislerinde söz alan kadınlar, çocuklar ve gençler taleplerini, sorularını ve projelerini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a aktardı.

Tarsus Belediyesi bölgede bir ilki gerçekleştirerek hizmette ve yönetimde demokratik katılımcılığı arttırmak, çok özneli ve etkileşim içinde kenti birlikte yönetme ve birlikte başarma kültürü oluşturmak amacıyla olağan kadın, gençlik ve çocuk meclislerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisleri gerçekleştirildi. Katılımcıların kente olan aidiyet duygusunu ve kenti sahiplenen, koruyan vatandaşlık bilincini güçlendirmek amacıyla düzenli olarak sürdürülen meclisler ile çözüm üretebilme yeteneği, aynı zamanda kentlinin birikimini ve çeşitliliğini kente aktarmanın etkili bir yolu önemsenmektedir. Düzenlenen meclis toplantılarında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirerek katılımcıların kendilerini yönlendirebileceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, tüm katılımcılara tek tek söz hakkı vererek taleplerini faaliyetlerini ve projelerini dinledi. İl’le de Tarsus projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından Tarsus Belediyesi’nin kadınlara çocuklara ve gençlere yönelik faaliyet ve çalışma alanları aktarıldı.

BOZDOĞAN, ‘’MECLİSİMİZDE KADINLARIN FİKİRLERİ VE YÜRÜTECEĞİ ÇALIŞMALARLA ÇOK KIYMETLİ SONUÇLARA ULAŞACAĞIZ...’’

Kadınlara yönelik örnek projeleri ile bilinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kadınların özgür, demokratik ve doğrudan katılımının arttırılmasının altınız çizerek, katılımcı

kadınları tek tek dinledi, taleplerini not aldı. Başkan Bozdoğan,’’ Kadın Meclisinde yürütülecek çalışmalarla, kadınların yaşamlarına dokunacak, onların gücünü harekete geçireceğiz. Kadınların ekonomik, siyasal ve sosyal yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak öncelikli gayemizdir. Meclisimizde kadınların fikirleri ve yürüteceği çalışmalarla çok kıymetli sonuçlara ulaşacağız. Katılım sağlayan tüm kadınlara teşekkür ediyorum...’’ diye konuştu.

BOZDOĞAN,‘’ŞEHİR VE GENÇLİĞİ BİR BÜTÜN HALİNDE DÜŞÜNÜYORUZ’...

Gençlerin hizmette katılımcılığının yerel yönetimlerde örneklerinden olan Tarsus Belediyesi Eylül ayı gençlik meclisi düzenledi. Tarsus gençliğine ve dinamizmine güveniyoruz diye söze başlayan Başkan Bozdoğan,’’Gençlik hayata farklı pencerelerden bakıyor bunları görmek gerekiyor. Gençler bizim geleceğimiz ve gelecekte bu ülkeyi hatta dünyayı onlar şekillendireceklerdir. Bizim de gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için çalışmalıyız, faaliyetlerde bulunmalıyız. Genç fikirlerin dile getirilmesi, yerel demokrasinin işleyişi, sorunlar karşısında çözüm üretme ve bunu da yaparken toplumun her kesiminin katılımını sağlayabilmesi Gençlik Meclisimizin temel prensibini oluşturuyor. Tarsus’ta kent kimliği ve kent vizyonu oluşturma yolunda, şehir ve gençliği bir bütün halinde düşünerek şehre ve gençliğe, sürekliliği olan, kalıcı ve yararlı etkinlikler, projeler üretmek temel hedefimizdir...” diye konuştu.

-GENÇLER İSTEDİ, BAŞKAN BOZDOĞAN SÖZ VERDİ...

Soru sorarak Başkan Bozdoğan’a gençler için bir faaliyet alanı istediğini dile getiren genç katılımcıya cevap veren Başkan Bozdoğan,’’ Şu an kent merkezimizde bir alanın değerlendirilmesi için yarın meclise bir belge sunacaktım. Ancak bir kez daha anladım ki gençlerimiz bizim geleceğimiz. Bu talebin üzerine yarın sunacağımız bu evrakı geri çekiyorum. Ve bir dahaki meclisimizde sizin de bana ileteceğiniz proje ile bu alanı siz gençlerimize tahsis ediyorum...’’ diye konuştu. Gençler ise belirlenen alan için projelerini hazırlayarak bir sonraki meclise kadar sunacaklarını dile getirdi.