BÜYÜKŞEHİR’İN MOBİL MUTFAK TIRI YANGIN BÖLGESİNDE... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR’İN MOBİL MUTFAK TIRI YANGIN BÖLGESİNDE...

BÜYÜKŞEHİR’İN MOBİL MUTFAK TIRI YANGIN BÖLGESİNDE... mersinmozaik.com

Yangınla aralıksız mücadele yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi; AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, emniyet güçleri ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen itfaiye ekipleriyle bölgede tek vücut oldu. Yangının ilk saatlerinden itibaren bölgede seferber olan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ve yangınla mücadelede görev alan ekiplere hizmet etmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mobil Mutfak Tırı'nı yangın felaketinin sürdüğü Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'ne gönderdi. Sabah '1 Ekmek 1 Çorba', öğlen ve akşam saatlerinde ise 3 çeşit yemekle bölgedeki yangınzede ve görevlilere hizmet sunan Büyükşehir, yangınla mücadele sona erene kadar bölgedeki faaliyetini sürdürecek.

Yangınla aralıksız mücadele yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi; AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, emniyet güçleri ve Türkiye'nin birçok ilinden gelen itfaiye ekipleriyle bölgede tek vücut oldu. Yangının ilk saatlerinden itibaren bölgede seferber olan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ve yangınla mücadelede görev alan ekiplere hizmet etmeye devam ediyor.

Yıldırım: “Vatandaşlarımızın iyi kötü tüm günlerinde yanlarındayız...

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yangının ilk anından beri bölgede çalışmalara başladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, bölgede hizmete sundukları Mobil Mutfak Tırı hakkında, “Biz vatandaşlarımızın iyi kötü tüm günlerinde yanlarındayız. Doğal afet, yangın, sel gibi felaketlerde hem vatandaşlarımıza, hem de bölgede çalışan tüm ekiplere gıda desteği sağlamak adına yine buradayız. 1 ekmek 1 çorba projesi ile sabah kahvaltısını verdiğimiz vatandaş ve çalışanlarımızın, öğle ve akşam yemekleri ise Mobil Mutfak Tırımızda hazırlanıyor. Tırımızda ayrıca bol miktarda içme suyu ve dumandan etkilenmelere karşı yeterli miktarda ayran bulunuyor...” şeklinde konuştu.

Kemik: “Yangın sönene kadar buradayız...”

Yangınla mücadelede Mersin’le koordineli çalıştıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personeli Ahmetcan Kemik, “Geldiğimizde çok büyük bir yangın vardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile beraber göreve başladık. Çok zorlu bir yangındaydık. Tüm evlere sıçramak üzereydi. Bir sürü ev kurtardık itfaiyeci arkadaşlarımızla. Giresun’dan Gümüşhane’den, Konya’dan, Osmaniye’den, Aksaray’dan gelen itfaiyeci arkadaşlarımızla birlikte tek vücut olduk. Yangın sönene kadar buradayız, sönünce Konya’ya gidip tekrar görevimize başlayacağız...” diye konuştu.

Kılıç: “Büyükşehir burada yemek hizmeti de yapıyor...

Yangından duyduğu endişeleri dile getiren mahalle sakini Havva Kılıç, “Görevliler çalışmalarına devam ediyorlar. Biz evimizden çıkmıyoruz. Biz dışarıdan gelenlere ikramda bulunamadığımız için, onlar yapıyor. Yemek hizmeti iyi şu anda. Biz kendimiz bir kap yemek götürüp veremiyoruz, Büyükşehir yapıyor o görevi. Bizim yapacağımız görevi onlar yapıyor. Yangının bir an önce sönmesini diliyoruz. 10 yıl önce daha büyük bir yangın vardı, evimiz yandı, 3 kardeşimiz öldü. Daha da büyümesin, canlar gitmesin...” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Türk: “Mersin İtfaiyesi hiç mola vermeden çalıştı...

Yangının kendi yaşadığı bölgede başladığını belirten mahalle esnaflarından Fatma Türk de, “Sabah ilk uyandığımızda ilk yangını gördük. Çok güzel müdahale edildi. Helikopter, uçak ve insanlar buna dahil oldu. Jandarma çok güzel çalıştı. Maalesef poyrazın etkisi, yangını bir anda büyüttü. Biz de halk olarak yardım etmeye çalıştık, ama insanların müdahalesi biraz zor oldu. Mersin İtfaiyesi’nden Allah razı olsun. Hiç mola vermeden çalıştılar. Hatta bir tanesi kaza yaptı. Acil şifalar diliyorum. Çok insan canla başla çalışıyor. Çevre illerden de itfaiyeler geldi. Bir an önce sönmesini ümit ediyoruz...” diye konuştu.

Vatandaşların panik halinde olduğunu da sözlerine ekleyen Türk, “Evine girip yemek yapamıyor. Ne olacağını bilmiyorlar. Çocukları panik halinde. Burada çok güzel bir hizmet verdiler. Hem halka, hem çalışanlara yemek veriyorlar. Sıcak çorbası, yemeği, ekmeği, suyu, ayranı her şeyi düşünülmüş. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni gerçekten çok takdir ediyorum. Zaten hizmette sınır tanımıyorlar. Bu hizmet ile de insanların gönlünü aldılar...” ifadelerini kullandı.

Erbil: “İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesi için her türlü gerekeni yapıyor...

Büyükeceli’deki bölge esnaflarından Rezan Erbil, “Mersin Büyükşehir Belediyesi elinden gelen yardımları yapıyor, itfaiye ekipleri yangının söndürülmesi için her türlü gayreti gösteriyor. Hizmetten memnunuz gerçekten. Destek gördük, her şey yapıldı. Halkın, işçilerin, köylülerin zor gününde yanında olunuyorsa, biz bununla gurur duyarız...” şeklinde konuştu.

Karaman: “Yurdumuz, yuvamız, bahçelerimiz hep yandı...

Mahalle sakinlerinden Ayşe Karaman, “Ne gece uyuduk, ne sabah uyuduk. Bas bas bağırıyoruz, yapacak bir şeyimiz yok. Yanıyor 2 gündür. Yapacak bir şeyimiz yok. Yurdumuz, yuvamız, bahçelerimiz hep yandı. Uğraşıyorlar, ama gücü yetmeyince poyraz çıkınca ne yapsınlar? Onların sayesinde kurtulduk, teşekkür ederim hepsine...” dedi.