A. Galip Özkan,”12 Eylül Darbesi ülkeyi çıkmaza yöneltmiştir… “ | MERSİN MOZAİK

A. Galip Özkan,”12 Eylül Darbesi ülkeyi çıkmaza yöneltmiştir… “

A. Galip Özkan,”12 Eylül Darbesi ülkeyi çıkmaza yöneltmiştir… “ mersinmozaik.com

Özkan,"Biz Sosyaldemokratlar olarak her türlü baskı ve ayrımcılığa karşıyız. İnsanlar aidiyetleriyle ne övülmeli ne de yerilmelidir. İnsan hak ve özgürlüklerinin ülkemizde egemen kılınıp evrensel barışa ulaşmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. 12 Eylül Darbesi sonucu yaşamın kaybedenleri saygıyla anıyoruz…”

Dış destekli 12 Eylül 1980 Darbesinin 42. Yılı nedeniyle açıklama yapan Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı A. Galip Özkan, ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı sürecin darbenin mirası olduğunu söyledi.

12 Eylül Darbesinin ülkeyi çıkmaza yönelttiğini vurgulayan Özkan,” Başbakan Süleyman Demirel döneminde yapılan 12 Eylül darbesi daha çok solu ve sosyal demokratları hedef almıştır. Ülkede korku iklimi tohumlayıp siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri kapatılmış. Suçlu, suçsuz ayırmaksızın yüz binlerce insanı tutuklanıp henüz yaşamının baharındaki Erdal Eren’in yaşı büyültülerek asılmıştır. Özetle ülkemiz çıkmaza yöneltilmiştir. İçinden geçtiğimiz sıkıntılı süreç o faşist darbenin mirasıdır.

Biz Sosyaldemokratlar olarak her türlü baskı ve ayrımcılığa karşıyız. İnsanlar aidiyetleriyle ne övülmeli ne de yerilmelidir. İnsan hak ve özgürlüklerinin ülkemizde egemen kılınıp evrensel barışa ulaşmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. 12 Eylül Darbesi sonucu yaşamın kaybedenleri saygıyla anıyoruz…görüşlerini dile getirdi.