BAŞKAN SEÇER: “KİMSENİN HAKKINA TECAVÜZ ETTİRMEM...” | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN SEÇER: “KİMSENİN HAKKINA TECAVÜZ ETTİRMEM...”

BAŞKAN SEÇER: “KİMSENİN HAKKINA TECAVÜZ ETTİRMEM...” mersinmozaik.com

Kişilerin çareyi parti merkezinde aramaları sıkıntılıdır. Ben bunları söylemek zorundayım. Ben sizin itibarınızı korumaya çalışıyorum. Beni yanlış anlamayın. Siz beni sahipleneceksiniz, bana saldırmayacaksınız. ‘Başkanımız bu Meclis’in itibarını koruyor’ diyeceksiniz...”

-SEÇER,“BENİM DERDİM KAMUNUN YARARI VE MECLİS’İN İTİBARI...”

-“EMSAL ORANINDA NE OLDU DA BİRDEN FİKİR DEĞİŞTİRDİNİZ?”

“EMSALİN 0.20’DEN 0.90’A ÇIKMASI, 500 BİN METREKARE İNŞAAT ALANI ARTIŞI DEMEK...”

“BU BÖLGEDE PARSELLER ÇOK FAZLA EL DEĞİŞTİRİYOR...”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı 1. Birleşim Toplantısı’nda gündem dışı konuşmaların ardından, birimlerden gelen 25 ve komisyonlara havale edilen 17 olmak üzere toplam 42 madde görüşüldü.

Başkan Seçer: “1/5 binlik uygulamasını yapabilmemiz için, ilçe belediyesinin kısmi yapılaşma kararı alması gerekir...

Yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine gelen itirazların değerlendirilmesine ilişkin kararın yeniden görüşülmesi ile ilgili madde hakkında ısrar kararı arandı. Meclis’te konu ile ilgili yaşanan tartışmalar üzerine konuşan Başkan Seçer, “2017 yılında Çevre Bakanlığı, Tercihli Turizm Alanları’nda turizm alanı lejantını kaldırdı. Dolayısıyla, buranın 1/5000’liklerinin yapılması lazım. Bunu bizim yapmamız lazım. Ancak, ilçe belediyesi orada kısmi yapılaşma kararı alacak ki, biz buranın 1/5000’liğini yapalım. Bütün mesele burada kilitleniyor. Ben Belediye Başkanı olarak her zaman önünüzü açtım. Silifke bizim ilçemiz. Biz de hizmet etmek için çaba sarf ediyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz...” diye konuştu. Yapılan müzakerenin ardından konuyla ilgili ısrar kararı arandı. 41 Meclis üyesinin oylarıyla mevzuyla ilgili ısrar kararı alındı.

Ben Meclis’in itibarını ve saygınlığını korumaya çalışıyorum...

Yenişehir 1. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen itirazların Meclis gündemine sunulması üzerine değerlendirmede bulunan Başkan Seçer, “Yenişehir’de, 3. Etap’ta bu statüde olan yerlere 0.20 emsal verilmişti ve Meclis’ten de geçmişti. Ama bu 1. Etap ve 2. Etap’ta, özellikle 1 buraya geldi, geri gitti, değişip geldi. 2 yeni geliyor. O da ona uyarlanmış, uydurulmuş. Şimdi bu tabi teknik ve şekil olarak da tartışmaya açık bir durum. Bana; emsal oranın 0.20’den 0.90’a çıkma gerekçesini bir cümleyle söylerseniz, ben de belki ikna olurum. Sizin bu kadar süratli karar değişikliğinizin nedenini ben çok merak ediyorum. Bu kararları Belediye Başkanı olarak ben almadım. Ben bunları geri çevirdim. Vatandaşın kafasında, ‘imar planları teknik olarak tartışılmadan, parti merkezlerinde parti yetkililerinin kararları doğrultusunda alınıyor’ gibi bir algı oluşuyor. Kişilerin çareyi parti merkezinde aramaları sıkıntılıdır. Ben bunları söylemek zorundayım. Ben sizin itibarınızı korumaya çalışıyorum. Beni yanlış anlamayın. Siz beni sahipleneceksiniz, bana saldırmayacaksınız. ‘Başkanımız bu Meclis’in itibarını koruyor’ diyeceksiniz...” dedi