“21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” Etkinlikleri... | MERSİN MOZAİK

“21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” Etkinlikleri...

“21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” Etkinlikleri... mersinmozaik.com

Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge,

 Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin 21 Eylül 2006 kurulduğunu hatırlatan Başkan Prof. Dr. Aynur Özge, kapsamlı programa herkesi katılmaya çağırdı.

Çalışmalarının geçmişine de hatırlatma yapan Prof. Dr. Özge,“Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesinin kurulduğu yılın ilk ayları…

 Ve Dünya Alzheimer Gününün de 100. Yılı…

Biz de Mersin Şubesi olarak o ilk yıldan başlayarak bu güne gelinceye kadar, tam 17 yıldır, Pandemi dönemi de dâhil olmak üzere, hiç aralık vermeksizin çeşitli etkinlikler yaptık. Alzheimer Hastalığı ile ilgili çok çeşitli eğitici, öğretici, sorunlara çözüm odaklı, daima ilgi ve dikkat çeken çalışmalarımızla; ilimizde ve ülkemizde ses getiren bir fark yarattık. Bu çalışmalarımızda attığımız her adımı, basın bültenlerimizle, sosyal medya aracılığıyla ve her türlü iletişim yoluyla, en şeffaf bir şekilde sizlerle daima paylaştık ve paylaşmaya da devam edeceğiz.

Önceleri yalnızca 21 Eylül ile sınırlı olan Dünya Alzheimer Günü son üç yıldır, bu tarihi içine alan haftayı da kapsamaktadır.

 Şimdi de; bu bağlamda sunacağımız 2022/ ‘Dünya Alzheimer Farkındalık Haftası’ etkinlik programını ‘Aktif Yaşa, Alzheimer Olma’ sloganı ile paylaşıyoruz.

Bizler; bu hafta içinde yapacağımız farkındalık çalışmalarımız da dahil olmak üzere; sağlıklı yaş alan bireyler için çeşitli faaliyetlerin yapıldığı Mezitli, Tarsus ve Yenişehir’de oluşturduğumuz aktif yaş alma merkezlerimizdeki çalışmalarımızla, gençlerimizi de içine alan ve ödüller kazanan projelerimizle, halen ülkemizde tek olma özelliği taşıyan sürekli ve palyatif bakım veren, Demans - Alzheimer İhtisas Merkezi payesi de almış bulunan kurumsal yapımızla onurluyuz, gururluyuz…

Bütün bu hizmetlerin her aşamasında katkıda bulunan, yanımızda olan, destek olan ve olmaya devam eden tüm gönüllülerimize müteşekkiriz.

Her zaman olduğu gibi; bu 21 Eylül Dünya Alzheimer Haftasında da birlikte olmayı diliyor, hepinizi etkinliklerimize bekliyoruz…”görüşlerini dile getirdi.

Prof. Dr. Aynur Özge, Mersin Alzheimer Derneği’nin, 21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Haftası Etkinlikleri Programı hakkında da şu bilgileri verdi:

19 Eylül 2022 Pazartesi

- Bu güne özel hazırlanan Farkındalık Videosunun Yayınlanması

- Saat 19.30 Soli Müzik Akademisi’nde “Gençler Alzheimer İçin Çalıyor” Etkinliği

20 Eylül Salı 

- Saat 10.00 - Yer: Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi Tarsus

 “Alzheimer Bilmecesinin Ne Kadarını Çözdük? Bilinenler ve Bilinmesi Gerekenler" (Söyleşi)

   Konuşmacı Prof. Dr. Aynur ÖZGE

- Saat 20.00 Mersin Bisikletli Gezginler Derneği tarafından şehir turu

  Toplanma Alanı Özgecan Arslan  Meydanı

  Bitiş Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi

21 Eylül Çarşamba

- Saat 14.00  Yer Güvenevler Mahalle Muhtarlığı önü

Mersin Sağlıklı Yaşam Lions İhtisas Kulübü tarafından organize edilen 

"Alzheimer Nedir? Alzheimer Hastalığında Kurum Bakımının Önemi(Söyleşi)  Konuşmacılar: Dr. Hamdi ERHAN, Sos. Hizm. Uzm. Emel ÇOLAK

- Saat 16.00 Dernek Başkanımız Prof. Dr. Aynur ÖZGE, İçel TV’de İbrahim ÖNGÜ’nün  programında   Alzheimer’i anlatacak

Saat 20.00  Zirve Bisiklet Topluluğu Alzheimer Farkındalık Turu

Galatasaray Meydanı Toplanma Alanı     

Bitiş Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi

22 Eylül 2022 Perşembe 

Saat 18.00 Ekinci Kültür Sanat Derneği "Gençler Alzheimer için çalıyor" Etkinliği

Engelli Bakım Merkezinde kalan Büyüklerimiz için Türkü Dinletisi

Saat 18.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Moral Evi’nde yapılacak Dünya Alzheimer Günü etkinliğine konuk olarak katılıyoruz.

Ayrıca; Alzheimer Haftası Etkinliklerine katkı sunmak amacıyla, 21 Eylül 2022 Çarşamba - Çamlıbel Lions Kulübü'nün getireceği Kuaförler, 22 Eylül Perşembe Hüseyin Berber’den gelecek görevli Veli Bey  ve 23 Eylül 2022 Cuma günü de;  Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Kurs Atölyesi Öğretmeni Figen ERKAN ve Öğrencileri tarafından Kurumumuzda sürekli bakım verilen Büyüklerimizin saç kesimi yapılacaktır.