İçişleri Bakanlığı Tesisleri Sorgulanıyor… | MERSİN MOZAİK

İçişleri Bakanlığı Tesisleri Sorgulanıyor…

İçişleri Bakanlığı Tesisleri Sorgulanıyor… mersinmozaik.com

Gelbul,"Bu alanın rant kapısı değil, toplumsal olarak kamunun yararına tekrardan kazandırılması gerekiyor. Burası idari bir yapılaşma. Konum itibariyle ve çok amaçlı kullanılabilecek olan bu tesis, kişisel ihtiraslara kurban edildiği iddiaları da ortada dolaşıyor. Mezitli gibi her gün değeri artan bir yerde denize sıfır bir yerin değerlendirilmemesi bizleri ve tüm halkımızı üzüyor…”

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un gündeme getirdiği İçişleri Bakanlığı Tesisleri haberi vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Gelbul, yıllardır kamuoyu gündemini meşgul edip sonuca bağlanmayan İçişleri Bakanlığı Mezitli Eğitim Tesisleri’nin durumunu gündeme getirip tesisleri kamu yarına kullanılması gerektiğinin altını çizmişti

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Gelbul özetle,“Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin bu alandaki hisseleri kamulaştırılarak bedellerinin ödenmesi veya borçlarından mahsup edilmesi ile imar planında ‘Kamu Alanı’ olarak görünen parselin tamamının mülkiyeti İçişleri Bakanlığına geçer. Böylece çürümeye terk edilen ve halkın parasıyla yapılan bu tesis halkın yararına kullanılabilir. Gerekirse bizlerde gidip tesisisin en uygun şekilde kullanımı ya da kamulaştırılması konusunda destek isteyebiliriz. Tesisi çürümekten kurtarabiliriz. Burası deniz kenarında çok güzel bir alan.

Bazı Valilikler, belediyeler veya özel idarelerin hissedar olup geçmişte böyle kurulmuş. İçişlerine bağlı olarak Valiler, Kaymakamlar veya Bakanlık personelleri burayı bir anlamda eğitim kampı olarak değerlendiriyordu, fakat uzun yıllar önce kapatıldı. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan konuyu geçmişte gündeme getirdi. Ama bugüne kadar bir gelişme olmadı. Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi olarak buranın alınmasına tek başımıza gücümüzün yetmesi mümkün değil. Ama ilçemizde olduğu için böyle çürümüş bir vaziyette kalmasına gönlümüz el vermiyor. Yakın zamanda Mezitli Belediyesi kültür merkezi yaptı. Burayı verselerdi ona ayrılan bütçeye gerek kalmayacaktı. Atıl durumda olan o güzelim yer de değerlendirilmiş olacaktı. Çeşitli alanlarda kullanılması için de Sivil Toplum Kuruluşlarına tekliflerde bulunabiliriz. Bu alanın rant kapısı değil, toplumsal olarak kamunun yararına tekrardan kazandırılması gerekiyor. Burası idari bir yapılaşma. Konum itibariyle ve çok amaçlı kullanılabilecek olan bu tesis, kişisel ihtiraslara kurban edildiği iddiaları da ortada dolaşıyor. Mezitli gibi her gün değeri artan bir yerde denize sıfır bir yerin değerlendirilmemesi bizleri ve tüm halkımızı üzüyor…”görüşlerini dile getirmişti.