MESİAD Başkanı Hasan Engin,”Projelerin takipçisiyiz…” | MERSİN MOZAİK

MESİAD Başkanı Hasan Engin,”Projelerin takipçisiyiz…”

MESİAD Başkanı Hasan Engin,”Projelerin takipçisiyiz…” mersinmozaik.com

Engin, “Havalimanını tam olmasa da yakın zamanda kısmet hizmete açılacak. Bağlantı yolu bir an öce bitirilmelidir. Batı güzergâhındaki yolumuzda yer yer ulaşım sıkıntısı oluşuyor, doğal olarak turist akışın düşmesine neden oluyor. İkinci Çevre yolu ortasında raylı sistem geçecek şekilde projelendirilerek Tarsus’a kadar uzatılmalıdır. Barajlar, göletler vatandaş ve çiftçinin kolaylıkla kullanacağı şekilde düzenlenmelidir. Biz MESİAD olarak tüm projelerin takipçisi, toplum yarana olan girişimlerin de destekçisiyiz…”

Mersin’de tamamlanan, devam eden, yarım kalan tüm projeleri takip ettiklerini vurgulayan MESİAD Yönetim kurulu Başkanı Hasan Engin, toplum yararına planlanan kalıcı girişim ve projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Bugün Tenis Kulübü’nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Engin, başta Havalimanı ve Karboğazı Kayak Merkezi Projesi olmak üzere batı güzergâhına uzanan yolların bir an önce tamamlanmasını beklediklerinin altını çizerek özetle şu görüşleri dile getirdi,”Mersin nüfusu ve ödediği vergi oranında devlet desteği almıyor. Bazı projelerimiz yarım ve ağır aksak ilerliyor. İlimizin ihtiyaç duyduğu konteynır limanı askıda kalmış gibi. Biz genişletmek değil, uzun yılların ihtiyacını karşılayacak bir projenin yaşama geçirilmesini istiyoruz. Uzun yıllardan beri sürüncemede olan Karboğazı Kayak Merkezi Projesi’ne ağırlık verilmelidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer durma müdahil oldu umarız kısa sürede gerekli girişimler yapılıp çalışması başlar. Büyük potansiyele sahip bu proje bölgede çekim merkezi olacak nitelikte. Havalimanını tam olmasa da yakın zamanda kısmet hizmete açılacak. Bağlantı yolu bir an öce bitirilmelidir. Batı güzergâhındaki yolumuzda yer yer ulaşım sıkıntısı oluşuyor, doğal olarak turist akışın düşmesine neden oluyor. İkinci Çevre yolu ortasında raylı sistem geçecek şekilde projelendirilerek Tarsus’a kadar uzatılmalıdır. Barajlar, göletler vatandaş ve çiftçinin kolaylıkla kullanacağı şekilde düzenlenmelidir. Biz MESİAD olarak tüm projelerin takipçisi, toplum yarana olan girişimlerin de destekçisiyiz…”görüşlerini dile getirdi.