Mersinliler Ana Konteynır limanı İstiyorlar… | MERSİN MOZAİK

Mersinliler Ana Konteynır limanı İstiyorlar…

Mersinliler Ana Konteynır limanı İstiyorlar… mersinmozaik.com

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erkan’ın yönettiği panele konuşmacı olarak Mersin Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mimar Sabri Konak, Araştırmacı yazar Abdullah Ayan katıldı. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşmacılar, kendi dallarında açıklamalar yaparakvatandaşları bilgilendirirken, Ana Konteynır Limanı’nın Mersin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağının altını çizerek, ilgili makamların taleplerini dikkate almasını istediler.

MIP’ın ısrarla yürüttüğü Limanın Atatürk Parkı’nın bir bölümünü içine alacak projeyi yetersiz bulup Ana Konteynır Limanı isteyen kurum ve sivil toplum kuruluşları taleplerini yüksek sesle savunmaya devam ediyorlar.

Dün MESİAD Başkanı Hasan Engin’in düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği Ana Konteynır Limanı gereklilik ve isteğini, bugün de Atatürkçü Düşünce Derneği tekrarladın.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Mersin Ticaret ve sanayi Odası’nda düzenlediği panel kamuoyunun yoğun ilgisini gördü.

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erkan’ın yönettiği panele konuşmacı olarak Mersin Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Deniz Ticaret Odası Temsilcisi, Mimar Sabri Konak, Araştırmacı yazar Abdullah Ayan katıldı.

Sivil toplum örgütleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşmacılar, kendi dallarında açıklamalar yaparakvatandaşları bilgilendirirken, Ana Konteynır Limanı’nın Mersin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağının altını çizerek, projenin Adana-Ceyhan-Yumurtalık ekesenin kaydırılma girişimlerine karşı olduklarını, ilgili makamların taleplerini dikkate almasını istediler.

Diğer yandan Paneli izleyen Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı A. Galip Özkan, Atatürk Parkı’nın konteynır alanına dönüştürülmesi gibi girişimlerin uzun vadede çözüm olmayacağını vurgulayarak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, MESİD gibi kent ekonomisine yön veren kurumların yanı sıra vatandaşların da istek ve görüşlerinin Mersin kamuoyunun ortak sesi olduğunu ifade edip yok sayılmasının antidemokratik bir davranış olduğunu söyledi.