Ressam Ahmet Yeşil, ”Mersin Narenciye Festivali Sanatla Desteklenmelidir…” | MERSİN MOZAİK

Ressam Ahmet Yeşil, ”Mersin Narenciye Festivali Sanatla Desteklenmelidir…”

Ressam Ahmet Yeşil, ”Mersin Narenciye Festivali Sanatla Desteklenmelidir…” mersinmozaik.com

Yurtiçinin yanı sıra çeşitli ülkelerde sergiler açıp tanınan Mersinli Ressam Ahmet Yeşil, ”Ben Narenciye Festivali’ne karşı değilim, eksikliğin giderilip tamamlanmasını öneriyorum…”

Korona Salgını nedeniyle ara verilse de normal koşullarda her yıl Kasım ayının üçüncü haftasında düzenlenen Mersin Narenciye Festivali’nin daha çok ilgi görüp kamuoyunca içselleşebilmesi için sanatla kaynaştırılması isteniyor.

Konuyla ilgili Mersinmozaik.com’a değerlendirmede bulunan Ressam Ahmet Yeşil, Adana Altın Koza, Antalya Altın portakal örneğinde olduğu gibi Mersin Narenciye Festivali’ne de sanat unsurunun eklenmesi gerektiğini söyledi.

Mersin’in Opera ve Balesi’nin yanı sıra gelenekselleşen Uluslararası Mersin Müzik Festivali olduğuna dikkat çeken Ahmet Yeşil,”Her yıl azımsanmayacak oranda kaynak harcanarak düzenlenen Mersin Narenciye Festivali bir türlü evrenselleşemiyor. Çoğunluğu azgelişmiş ülkelerden olan dış katılım yeterli değil. Narenciyeden heykel yapıp kortej düzenlemekle festival gerekli yankıyı uyandırmaz. Adana Altın Koza, Antalya Altın portakal örneğinde olduğu gibi Mersin Narenciye Festivali’ne de sanatla desteklenmelidir. Mersin’in de Opera ve Balesi’nin yanı sıra Mersin Uluslararası Müzik Festivali var. İlgili çevrelerden komisyon oluşturularak yeni proje geliştirilmelidir. Ben Narenciye Festivali’ne karşı değilim, eksikliğin giderilip tamamlanmasını öneriyorum…”dedi.