Mersin Barosu’nda seçim heyecanı… | MERSİN MOZAİK

Mersin Barosu’nda seçim heyecanı…

Mersin Barosu’nda seçim heyecanı… mersinmozaik.com

Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İsa Gök, Ali Er, Bilgin Yeşilboğaz, Hulki Özel, Gazi Öztürk’ de katıldı.

Yeni yönetimini belirlemek üzere bugün toplanan Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu’nda avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekildi.

Toplantı  yeter sayısı olan 310'a ulaşmasının ardından başlayan genel kurula, önceki bara başkanlarından CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İsa Gök, Ali Er, Bilgin Yeşilboğaz, Hulki Özel, Gazi Öztürk ve avukatlar katıldı.

Genel Kurul Divan Başkanlığı’na seçilen İsa gök, avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekti.

Genel kurulun hukuk ve yönetmelikten şaşmadan özgür bir ortamda gerçekleştirileceğini vurgulayan İsa Gök.’’ Ülke şu an moral bozukluğu içinde, 30 bin stajyer, 168 bin avukat, 89 tane de hukuk fakültesi var. Önemli olan hukuk fakültesi sayısını artırmak değil, sayılar elbette önemli, hatta Nüfus Müdürlüleri, İcra Müdürleri, Emniyet çalışanları hukuk mezunu olsun, ama kariyer mesleği hukuk olsun. Fakültelerden mezun olan herkes hukukçu olmalıdır, fakat avukatlık farklıdır. Paris Barosu,‘Barolar devlete dahi dava açabilirler’ demiştir. Avukatlık mesleğinin hakkı korunmalıdır. Genel kurulumuzu hukuk ve yönetmelikten şaşmadan özgür bir ortamda gerçekleştireceğiz…”dedi.

Gazi Özdemir, Cengiz Çatak ve Semih Birol Güler’in listelerinin yarışacağı seçim yarın yapılacak.