Teknik çevrelerden tadilat uyarısı… | MERSİN MOZAİK

Teknik çevrelerden tadilat uyarısı…

Teknik çevrelerden tadilat uyarısı… mersinmozaik.com

Teknik Çevreler,”Bakım tadilatından böyle moloz çıkmaz. Kim ne yapıyor bilinmiyor. Yerine göre alan kazanmak için taşıyıcı kolanlar kesiliyor. Normal koşullarda zararsız gözükse de en ufak sarsıntıda dengesi bozulan yapı çöker. Ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor. Ecemiş Fay Hattı Mersin’in yakınından geçiyor. Boya badana işlerinin dışındaki tüm tadilatlar ruhsata bağlanmalıdır…”

Belediyelerin kontrol eksikliği, çevre bilincinden yoksun vatandaşların duyarsızlığı sonucu cadde ve sokalar tadilat atıklarıyla dolu.

Konunu görünmeyen boyutunun çevre kirliliğinden daha vahim olduğunu belirten teknik çevreler, boya badana dışındaki tadilatların ruhsata bağlanmasının gerektiğinin altını çiziyorlar.

Kontrolsüzlüğün bedelini olası bir depremde yine vatandaşların ödeyeceğini ifade eden teknik çevreler,”Belediyeler tadilat konusunda görevlerini ihmal ediyorlar. Cadde ve sokaklar tadilat atıklarıyla dolu. Bir apartmanın önünde yerine göre iki kamyon moloz yığılıyor, artı birçoğunun arasında demir de var. Bakım tadilatından böyle moloz çıkmaz. Kim ne yapıyor bilinmiyor. Yerine göre alan kazanmak için taşıyıcı kolanlar kesiliyor. Normal koşullarda zararsız gözükse de en ufak sarsıntıda dengesi bozulan yapı çöker. Ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor. Ecemiş Fay Hattı Toroslar’da, yani Mersin’in yakınından geçiyor. Boya badana işlerinin dışındaki tüm tadilatlar ruhsata bağlanmalıdır…”görüşlerini dile getirerek belediyeleri uyarıyorlar.