Yenişehir Balık Pazarı’na ilgi yoğun… | MERSİN MOZAİK

Yenişehir Balık Pazarı’na ilgi yoğun…

Yenişehir Balık Pazarı’na ilgi yoğun… mersinmozaik.com

Pazar Esnafı,”Geç kalınmış projenin yaşama geçirilmeni olumlu buluyoruz, Ancak kiralar yüksen ve çok farklı. Dükkânlar 100 ile 280 bin lira arasında değişiyor. İhaleye ilk girenler düşüğe, sonra katılanlar yükseğe kiraladı. Herkes aynı işi yapıyor, kiralar farklı. Başlangıçta bazı sıkıntıların olması doğal, umarız bir çıkış yolu buluruz…”

Mezitli’den sonra Yenişehir’de Balık pazarına kavuştu…

Şimdilik yaklaşık 20 üniteden oluşan Pazar çevreye hareketlilik getirmiş…

Balık fiyatları ise türüne göre 50-200 lira arasında seyrediyor.

Vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, Pazar esnafı kiraların yüksekliğinden yakınıyor.

Pazarda balık pişirtip yenilebilecek kafevari işletmenin bulunması ilgi ve insan trafiğini artırıp çeşitlendiriyor.

Balık satın almak üzere gelen görüşünü aldığımız müşteriler,”Pazarın açılması çok iyi olsu. Balık almak için yerine göre Akdeniz veya Mezitli’ye gidiyorduk. Zaman kaybı ve artı gider külfeti oluyordu, şimdi rahatladık, dilediğimizde yürüyerek çeşit çeşit taze balığa ulaşabiliyoruz. Burada pişirim yaptırma olanağının bulunması da ayrı güzellik. Çok memnunuz, Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz…”görüşlerini dile getirdiler.

İçinde bir manavın da bulunduğu Pazar esnafı, geç kalınmış projenin yaşama geçirilmesini olumlu bulurken,  kiraların yükse ve farklılığından yakınıyor…

İhale sonucu edinilen dükkânların yıllık kirası 100.000 ile 285.000 lira arasında değiştiğini belirten esnaf,”Pazar ekonomik sıkıntının bunalıma dönüştüğü ortamda açıldı. Geç kalınmış projenin yaşama geçirilmeni olumlu buluyoruz, Ancak kiralar yüksen ve çok farklı. Dükkânlar 100 ile 280 bin lira arasında değişiyor. İhaleye ilk girenler düşüğe, sonra katılanlar yükseğe kiraladı. Herkes aynı işi yapıyor, kiralar farklı. Başlangıçta bazı sıkıntıların olması doğal, umarız bir çıkış yolu buluruz. Her şeye rağmen insanlara iş kapısı sağlayan Pazarın açılması Yenişehir’in bir eksiğini giderdi…”şeklinde konuştular.