13. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI SALI GÜNÜ BAŞLIYOR… | MERSİN MOZAİK

13. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI SALI GÜNÜ BAŞLIYOR…

13. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI SALI GÜNÜ BAŞLIYOR… mersinmozaik.com

 Prof. Dr. Aynur Özge,”Ücretsiz katılımla gerçekleşecek olan bu etkinliklerde hastalarımız; gençlerimizin rehberliğinde çeşitli etkinliklerle zaman geçirirken, hasta yakınları ve bakım verenleri de alanındaki lider isimlerden eğitim alacaklar…”

Kurulduğu günden beri başarılı çalışma ve etkinliklere imza atan Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, 29-30 Kasın terinde eğitim kampı düzenliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, katılımın ücretsiz olduğunu belirterek, sorunlar hakkında bilgilenmek isteyenleri birlikte olmaya çağırdı.

Hasta ve yakınları, hizmet verenler, destekçiler ile gönülleri bir araya getirip buluşturarak, kaynaşma fırsatı veren kampın çok verimli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aynur Özge yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Günümüzde sıklığı ve önemi her geçen gün artan Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla düzenlenen Alzheimer Eğitim Kamplarından 13.sünde, 29 Kasım 2022 Salı günü, 12.30-17.00 saatleri arasında HASTALAR,  HASTA YAKINLARI VE BAKIM VERENLERİ ile Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evimizde buluşacağız.

Ücretsiz katılımla gerçekleşecek olan bu etkinliklerde hastalarımız; gençlerimizin rehberliğinde çeşitli etkinliklerle zaman geçirirken, hasta yakınları ve bakım verenleri de alanındaki lider isimlerden eğitim alacaklar.

Bu bölümdeki program; Derneğimize en çok sorulan soru ve önerilere göre oluşturuldu. Bu program ile katılımcılar bir yandan Demans ve Alzheimer’e ait güncel bilgileri en ehil kişilerden öğrenirken diğer taraftan da ruhlarında açılan yaralara bir nebze de olsa derman olacak sunumlarla rahatlamaları amacını taşımaktadır.

30 Kasım Çarşamba günü de 13.00-19.40 saatleri arasında devam edecek olan kampımız; yalnız HEKİMLER’in katılacağı dijital ortamda yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kampımızın dijital ortamda yapılacak olan bu bölümüne ulusal bazda geniş bir katılımın sağlanması ve erişilebilir olmasında vereceği teknik destek ile ETHİCCON Organizasyon Firması da katkı sunuyor. Yine çok önem verdiğimiz gençler, Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri konuk hastalarımıza destek olmak üzere bizimle. Onlarla birlikte, tüm konuşmacılarımıza değerli katkıları için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

 2008 yılından itibaren aralıksız her yıl; hepimizi bir araya getirip buluşturan, kaynaşma fırsatı veren ve hala ülkemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan bu eğitim şöleni ile katılımcılarımız sorularına yanıt bulmuş, rahat bir nefes almış ve bilgi dağarcıklarına güncel bilgileri de katmış olarak kampımızdan mutlu olarak ayrılırlar.

Bu vesile ile pandemi döneminde kaybettiğimiz tüm insanları, özellikle de sağlık ve bakım çalışanlarını rahmetle anıyor, hali hazırda hasta olanlara da acil şifalar diliyor, hastası olsun olmasın, bu konuda bilgi almak isteyen herkesi kamp etkinliğimize davet ediyoruz.

     NOT:

     1- Kampımıza katılmak isteyen hastalar için önceden rezervasyon yaptırılması zorunludur.

     2-Kapsamlı program ve bilgi için dernek sekreteryası ile 0538 516 69 99 nolu telefondan iletişim kurulabilir.