CHP’li Bulut: "Suçluyu, Yolsuzluğu Savunan Namert Oğlu Namerttir..." | MERSİN MOZAİK

CHP’li Bulut: "Suçluyu, Yolsuzluğu Savunan Namert Oğlu Namerttir..."

CHP’li Bulut: mersinmozaik.com

Bulut,"Geçen yıl bütçe görüşmelerinde ’İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var’ denildi. Onunla ilgili en küçük bir açıklama daha sonra yapılmadı. Bu iddiayı kamuoyuna bırakan kişi, bununla ilgili tek bir işlem yapmadı. Mersin’de bir terör saldırısı sonrası, ertesi gün, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 17 çalışanına sabah erken saatlerinde yine terör gözaltısı yapıldı. Ama ne oldu? 13’ü serbest kaldı, bunlardan birinin de şehit çocuğu olduğu ortaya çıktı. Bunların hepsini yapan, bu kriminal dönemi yansıtan kriminal bakan, ‘Suçişleri Bakanı’. Fakat Suçişleri Bakanı bunu yapıyor olsa da burada AKP milletvekillerinin, AKP yöneticilerinin buna itiraz etmeleri gerekiyor. Çünkü yapılanlar diğer kendi belediyelerindeki yolsuzlukla mukayese edildiğinde arada dağlar kadar fark var..."

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın suçsuz olmasına rağmen hala görevine iade edilmediğini kaydederek, AKP Şanlıurfa ve Hilal Belediye Başkanlarının Ocak 2022'de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan kesin hapis cezası aldığını hatırlattı. Bulut, “Suçluyu, yolsuzluğu savunan namert oğlu namerttir...” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, belediyelerdeki kamu zararlarının açığa çıkarılmasına yönelik verilen Meclis Araştırma Önergesinde CHP Grubu adına Adana Milletvekili Burhanettin Bulut konuştu. Bulut, "Sayıştay raporlarındaki usulsüzlükleri söylemeyeceğim, söylendi. Bursa'da 4 milyon lira harcayan AKP’li Yıldırım Belediyesi'ni, Malatya'da temizlik işleri için Mercedes alınmasını, Bursa'da 27 ihalenin tek kişiye verilmesini; bunları ayrı tutuyorum, kayyum belediyelerini de bırakıyorum. Bizim belediyelere yapılanları ifade edeceğim. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bir suç ihbarı yapıyor ve görevden alınıyor. Bunun üzerine 3 ayrı bilirkişi raporu ve MASAK raporu suçsuz olduğunu söylemesine rağmen 2,5 yıldan bu yana görevine iade edilmiyor. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, mahkeme sonucu yokken görevden alınıyor. Çam Belediyesi ve Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar keza aynı şekilde hukuksuzca görevden alındı..." dedi.

"BUNLARIN HEPSİNİ YAPAN, BU KRİMİNAL DÖNEMİ YANSITAN KRİMİNAL BAKAN..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen yıl “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde teröristler çalıştırılıyor" iddialarını anımsatan Bulut, şunları söyledi:

"Geçen yıl bütçe görüşmelerinde 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var' denildi. Onunla ilgili en küçük bir açıklama daha sonra yapılmadı. Bu iddiayı kamuoyuna bırakan kişi, bununla ilgili tek bir işlem yapmadı. Mersin'de bir terör saldırısı sonrası, ertesi gün, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 17 çalışanına sabah erken saatlerinde yine terör gözaltısı yapıldı. Ama ne oldu? 13'ü serbest kaldı, bunlardan birinin de şehit çocuğu olduğu ortaya çıktı. Bunların hepsini yapan, bu kriminal dönemi yansıtan kriminal bakan, ‘Suçişleri Bakanı’. Fakat Suçişleri Bakanı bunu yapıyor olsa da burada AKP milletvekillerinin, AKP yöneticilerinin buna itiraz etmeleri gerekiyor. Çünkü yapılanlar diğer kendi belediyelerindeki yolsuzlukla mukayese edildiğinde arada dağlar kadar fark var..."

SUÇLUYU, YOLSUZLUĞU SAVUNAN NAMERT OĞLU NAMERTTİR...

AKP Grubu adına söz alan Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in "Vefa Salman görevi devam ederken suçu tespit ediliyor, ceza alıyor ve cezasının sonucunda mahkûm oluyor..." iddiasına bir kez daha kürsüden yanıt veren Bulut, şöyle konuştu.

"Genel alışkanlıkları, suç olmadan suçlu ilan etmek; artık AKP'nin genel ahlakı olmuş durumda. Ben de buradan şunu söylüyorum; suçluyu, yolsuzluğu savunan namert oğlu namerttir; bir. İki; 'Yalova’ diyorsunuz. Ya Yalova'nın mahkemesi devam ediyor, 2,5 yıldır da belediye başkanlığı görevinden alınmış durumda. Üç bilirkişi raporu açıklandı ve hâlâ mahkeme onu görevine iade etmiyor. Peki, hani 'Namert oğlu namerttir' diyoruz ya AKP Şanlıurfa ve Hilal Belediye Başkanları, Ocak 2022'de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan kesin hapis cezası aldı mı, almadı mı? Mahkeme kararı. Dönelim; mahkeme bu belediye başkanlarının görevden alınması için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdı mı, yazmadı mı? Dönelim; yine aynı belediye başkanları, onları görevden alması gereken Soylu'yla gidip İçişleri Bakanlığı'nın odasında fotoğraf çektirdi mi, çektirmedi mi? Siz diyorsunuz ki 'Yalova'da belediye başkanı suç işledi’. Mahkeme kararı yok, burada fotoğrafı olan iki belediye başkanı, sadece ve sadece AKP'li olduğu için sorumsuzluk var. Onlara hiçbir ceza işlemiyor, üzerine ittifak gibi, İçişleri Bakanlığı’nda, devlet kurumunda Bakan’la fotoğraf çekilebiliyor..."