Prof. Dr. Aynur Özge’den Çağrı... | MERSİN MOZAİK

Prof. Dr. Aynur Özge’den Çağrı...

Prof. Dr. Aynur Özge’den Çağrı... mersinmozaik.com

Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Türkiye Alzheimer Derneği’nin çağrısını sosyal medya hesabından paylaşıp, hastalığa yönelik bazı kelimelerin kullanılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayarak toplumu duyarlılığa davet etti.

Geçtiğimiz hafta 13. Alzheimer Kampı'nda bir dizi etkinlik düzenleyen Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, Alzheimer hastalığına dönük farkındalığı artırmak adına çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr.Aynur Özge, hastalığa yönelik bazı terimlerin özensiz kullanılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayarak, Türkiye Alzheimer Derneği'nin konuyla ilgili çağrısını sosyal medya hesabından paylaşıp toplumu duyarlılığa davet etti.

Prof. Dr. Aynur Özge, günlük hayat ve siyaset dilinde, başkalarının aşağılamaya yönelik hastalık terimlerinin kullanılmasını doğru olmadığını belirterek,"Alzheimer hastalığı ve diğer bunamalar, hastalar ve yakınlarının çok yakıcı bir şekilde uzun yıllar yaşandığı beyin hastalıklarıdır.

Günlük hayat ve siyaset dilinde, başkalarını aşağılayacak, bazı kinayelerde bulunmak amacı ile 'Alzheimer', 'bunak', 'bunamış', ve 'demas', gibi kelimelerin kullanılmaması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini, tüm hasta ve hasta yakınları adına rica ederiz..."dedi.