Müftü Deresi’nin bağrı yarılıyor... | MERSİN MOZAİK

Müftü Deresi’nin bağrı yarılıyor...

Müftü Deresi’nin bağrı yarılıyor... mersinmozaik.com

Tepkili vatandaşlar," Kendiliğinde yeşerip büyüyen bu ağaçlar doğanın bir armağanı. Derenin bağrı yarılırken ağaçların kesilerek yok edilmeleri katliamdı. Oysa dere boyu uygulacak bir proje kapsamında parka dönüştürülebilir. Ayrıca Müftü Köprüsü estetikten yoksun ve çok çirkin. Aslına uygun yeniden inşa edilemsi gerekir...

Müftü Dersi'nde Millet Bahçesi kapsamında yapılan istinat duvarı çalışması, Köprünün kuzey kesimine de uygulanıyor.

Çevreciler aşağı kesimde olduğu gibi yine ağaçların kesilip doğal dokunun bozulacağı endişesiyle çalışmaya tepki gösteriyorlar.

Körünün deniz tarafının dünlenmesi sırasında asırlık okalitüs ve çınar ağaçları kesilerek yok edilirken, ağaçlara yuvayapıp çoğalan Küçük Akbalıkçılar bölgeyi terke etmişti.

Diğer yandan bazı  vatandaşlar da, estetikten yoksun Müftü Deresi'ne tıllardır el atılmazken derenin tahrip edilmesini anlayamadıklarını söylüyorlar.

Dere boyunun uygulanacak bir projeyle parka dönüştürülmesinin daha uygun olacağını savunan iş makinelerinin çalışmasını izleyen vatandaşlar," Kendiliğinde yeşerip büyüyen bu ağaçlar doğanın bir armağanı. Derenin bağrı yarılırken ağaçların kesilerek yok edilmeleri katliamdı. Oysa dere boyu uygulacak bir proje kapsamında parka dönüştürülebilir. Ağaçlerın kesilmesiyle birlikte martı vb. canlılar bölgeyi terk ediyorlar. Düzenleme gerekliyse dokunun korunmasına dikkat edilemez mi?Ayrıca Müftü Köprüsü estetikten yoksun ve çok çirkin. Çevresinki paslı borular ucube gibi sırıtıyorlar. Aslına uygun yeniden inşa edilmesi gerekir..."şeklinde konuştular.