HAKAN BAŞAR’DAN TRİO CAZ KONSERİ… | MERSİN MOZAİK

HAKAN BAŞAR’DAN TRİO CAZ KONSERİ…

HAKAN BAŞAR’DAN TRİO CAZ KONSERİ… mersinmozaik.com

Piyanoda Hakan Başar, kontrbasta Paolo Benedettini ve davulda Ruben Bellavia’dan oluşan grup; caz, blues, latin caz, soul caz, gospel ve post bop tarzı parçalarıyla son derece coşkulu geçen konserlerine bir yenisini eklemek üzere, çok güzel bir programla, bizlerle birlikte olacaklar.

Mersin'in müzik etkinliklerini nefeslendiren AKOB, birbiri ardına güzel ve oylumlu konserleri müzik dostlarına sunuyor.

2022 Yılı Hakan Başaran'ın Trio Caz Konseriyle uğurlanacak...

Konuyla ilgili olarak AKOB'dan yapılan açaıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Akdeniz Opera ve Bale Kulübümüz, “2022 Avrupa Gençlik Yılı”nın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde, odağına gençleri aldığı çok özel etkinliklerinden birini daha önümüzdeki günlerde Mersin’le buluşturacak.

21 Aralık 2022 Çarşamba akşamı, saat 20:00'de, Türkiye'nin en genç Caz Piyanisti Hakan Başar'ı, Hakan Başar Trio olarak, Mersin'de müzikseverlerle buluşturuyoruz. Bu buluşma, "1947'de Anadolu'da ilk opera temsilinin gerçekleştiği bina" olması gibi tarihi bir kimlik de taşıyan, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Sahnesi'nde yer alacak özel bir konserle gerçekleşecek.

Piyanoda Hakan Başar, kontrbasta Paolo Benedettini ve davulda Ruben Bellavia'dan oluşan grup; caz, blues, latin caz, soul caz, gospel ve post bop tarzı parçalarıyla son derece coşkulu geçen konserlerine bir yenisini eklemek üzere, çok güzel bir programla, bizlerle birlikte olacaklar.

Bu konser, uluslararası bir projenin Türkiye ayağı olarak Mersin’de yapılacak… Hakan Başar Mersin konseri sonrasında, İtalya ve Avrupa’nın önemli müzisyenleriyle çalmak için davet aldığı ve 2023’ün şubat ayında İtalya’da gerçekleştirilecek prestijli bir caz festivalinde -Uluslararası San Severo Winter

Jazz Festivali’nde- Hakan Başar Trio olarak yer alacak. Genç sanatçımızı bir yenisini daha eklediği uluslararası arenadaki başarıları için kutluyoruz.

Böylece, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü tarafından Mersin’de düzenlenen bu konser, iki Akdeniz ülkesi arasında, müzik yoluyla oluşan köprünün de ifadesi olacak. Tüm sanatseverler bu özel geceye davetlidir."