Narenciye Festivali İcra Kurulu sonuçtan memnun… | MERSİN MOZAİK

Narenciye Festivali İcra Kurulu sonuçtan memnun…

Narenciye Festivali İcra Kurulu sonuçtan memnun… mersinmozaik.com

Özdemir, 2 yıl ara verilen festivali yapıp yapmama konusunda ikileme düştüklerini, ancak Vali Pehlivan’ın yüreklendirmesi sonucu kısa sürede hazırlanarak festivali gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, 8 Mersin Narenciye Festivali’nin verimli geçtiğini vurgulayarak, Mersin’in bir festival kazandığını söyledi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın da katıldığı Festivalin kapanış toplantısında, geniş değerlendirmede bulunan Abdullah Özdemir, Festivalin 35 günlük kısa sürede hazırladığının altını çizdi.

Aralarında Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Gökayaz da bulunduğu katılımcılara hitaben konuşan  Özdemir, “35 gün gibi kısa bir sürede, böylesine büyük bir organizasyonun altından alnımızın akıyla çıkmış olmaktan dolayı çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”dedi.

Özdemir, 2 yıl ara verilen festivali yapıp yapmama konusunda ikileme düştüklerini, ancak Vali Pehlivan’ın yüreklendirmesi sonucu kısa sürede hazırlanarak festivali gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 Mersin’in narenciye sektörünün lideri olduğu gerçeğinin yola çıkarak Festival adına 2010 yılında yola çıktıklarını belirten Özdemir özetle,” Festivalimizi planlarken belli hedefler koyup tescillenmesini hedeflemiştik. Bu hedefe ulaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün narenciye denince akla ilk Mersin gelmektedir. Kent ile narenciyenin özdeşleşmesine katkı vermeyi hedefliyorduk. Festivalimiz sayesinde bir narenciye kenti olduğumuz gerçeğini iyice pekiştirdik. Festival kelimesinin anlamına uygun olarak, Mersinliler için bir şenlik ortamı oluşturmak istiyorduk. Daha ilk festivalimizde bu hedefimize ulaştık. Mersinlilerin festivalimize ilgisi her yıl biraz daha artarak devam etti.  Yüz binlerce kişi festival alanına gelerek, çok keyifli iki güzel gün geçirdi. Festival alanı, Mersin’in en büyük buluşmasına bir kez daha ev sahipliği yaptı.  Festival alanını gezenlerin yüzündeki gülümseme ve memnuniyet ifadesi, bize göre festivalimizin başarısı konusundaki en anlamlı göstergedir.  Festivalimiz Mersin’in gülen yüzünü yansıtan en büyük organizasyon olma özelliğini açık bir şekilde ispat etmiştir…” görüşlerini dile getirdi.