Hakan Başar Caz Trio, Verdiği İlk Konserde Muhteşemdi... | MERSİN MOZAİK

Hakan Başar Caz Trio, Verdiği İlk Konserde Muhteşemdi...

Hakan Başar Caz Trio, Verdiği İlk Konserde Muhteşemdi... mersinmozaik.com

Trio üyelerinin, konserin başından son anına kadar büyüleyici uyumları takdir toplarken, Hakan Başar’ın solo doğaçlama performansı uzun süre alkışlandı. 2023’ün Şubat ayında Uluslararası San Severo Caz Festivali’nde yer alacak grubun diğer yurt dışı konser programları da şimdiden planlanmaya başladı.

Hakan Başar Trio, Uluslararası Bir Projenin Türkiye Ayağı Olarak AKOB Tarafından Düzenlenen İlk Konserini Mersin’de Gerçekleştirdi.

Hakan Başar, üstün yetenekli, ülkemizin en genç 18 yaşanda ve dünya çapında yetenekli caz piyano yıldızı. Trio’nun diğer üyeleri kontrbasta Paolo Benedettini ve davulda Ruben Bellavia da dünya çapında kariyeri olan yıldız müzisyenler. Üçlü, Hakan Başar Caz Trio olarak 21 Aralık 2022 Çarşamba gecesi Kültür Merkezi Sahnesi’nde Mersinli müzikseverlere unutulmaz bir caz akşamı yaşattılar.

Çok küçük yaşlarda müziğe başlayan, yurt dışından önemli müzisyenlerle çalan, davetler alan; ülkemizi yurt dışında verdiği konserlerle gururlandıran Hakan Başar, İtalyan partnerleriyle bir saati aşkın süren bir konserle, salonu dolduran seyircilere büyülüyeci muhteşem  bir caz performansı sergilediler.

Trio üyelerinin, konserin başından son anına kadar büyüleyici uyumları takdir toplarken, Hakan Başar’ın solo doğaçlama performansı uzun süre alkışlandı.

2023’ün Şubat ayında Uluslararası San Severo Caz Festivali’nde yer alacak grubun diğer yurt dışı konser programları da şimdiden planlanmaya başladı.

Hakan Başar Trio, Mersin konseri Sivil Toplum ve kentin kurum ve kuruluşlarının diyaloğuyla gerçekleşen bir proje olmasıyla da dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Agop İstanbul, Zuhal Müzik Eren Tarım ve Gökşenler Grup gibi kurumlar projeye destek ve katkı verdiler.