Pazarda işler kesat... | MERSİN MOZAİK

Pazarda işler kesat...

Pazarda işler kesat... mersinmozaik.com

İkici el giysi satıcısı ," Bu işe zorunluluktan yöneldik. Herşeye sürekli zam geliyor, vatandaş yetiştiremiyor. Gün geçtikçe ikinci el giysi ticareti yaygınlaşıyor. Konfeksiyonlarda fiyatla çok arttı. iki yıl önce 20-30 lira arası satılan tişörte 300 lira etiket iliştiriyorlar. Vatandaşta para yok, yoksulluk ikinci ele yöneltiyor...."

Bugün Yenişehir Sosyete Pazarı çeveresinde dolaştık. Pazarı dolaşanlar alışveriş yapmaktan çok hava alıp  vakit geçiriyorlaşmış.

Pazarcılar, dolaşanları kuru kalabalık olarak niteleyerek, işlerin durgunluğundan yakınıyorlar.

Ülkedeki ekonomik sıkıntıya paralel iğneden ipliğe, sebzeden bakliyata, konfeksiyondan kırtasiyeye peş peşe gelen zamlar vatandaşları çeşitli arayışlara yöneltiyor.

Asgari ücrete yaklaşık yüzde 50 artış yapılması sokata katşılık bulmamış. Fiyat artışlarının yakıcılığını derinden duyumsayan vatandaşlar, sorunların kısa vadede çözüleceğine inanmıyor.

Geçmişte Bit Pazarı olarak anılan Zafer Çarşısı çevresindeki ikinci el giysi ve ayakkabı, mutfak malzemesi gibi ihtiyaç ürünlerini pazarlayanlar şimdilerde kentin dört bir tarafında köşe başlarına tezgah açarak geçim kaynaklarını sağlamaya çalışıyorlar.

Görüşünü aldığımız ikinci el giyisi satan bir vatandaş," Bu işe zorunluluktan yöneldik. Herşeye sürekli zam geliyor, vatandaş yetiştiremiyor.  Gün geçtikçe ikinci el giysi ticareti yaygınlaşıyor. Konfeksiyonlarda fiyatla çok arttı. iki yıl önce 20-30 lira arası satılan tişörte 300 lira etiket iliştiriyorlar. Vatandaşta para yok, yoksulluk ikinci ele yöneltiyor. Biz burada hem satış yapıyoruz hem de özellikle ev hanımları kullanmadıkları giysileri satmak için getiriyorlar, anlaşabilirsek alıyoruz. Kazancı sorarsanız, tatminkar değil. Toparladığımız giysilerin üzererine  parça başı 20-25 lira arası ekleyip satmaya çalışıyoruz. Hepsi kazanç olsa neye yarar..."şeklinde konuştu.