CHP’li Başevirgen, “Vatandaşlar yeni yıla umutla değil borçla giriyor...” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Başevirgen, “Vatandaşlar yeni yıla umutla değil borçla giriyor...”

CHP’li Başevirgen, “Vatandaşlar yeni yıla umutla değil borçla giriyor...” mersinmozaik.com

Başevirgen, “Kredi ve kredi kartlarıyla geçinmeye çalışan vatandaşın borcu her geçen gün katlanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 10,7 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 11,9 milyar liralık artış yaşandı...

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, vatandaşların bankalara olan borçlarında yılbaşından bu yana 452 milyar lira, toplam borçlarında ise 458 milyar liralık artış yaşandığını söyleyerek, “Geliri yetmediği halde, yüksek enflasyon nedeniyle harcamalarını öne çekip borçlanan vatandaşların bankalara olan borcu bir haftada 23 milyar lira daha artarak 2 Aralık itibariyle 1 trilyon 478 milyar liraya ulaştı. Vatandaşlar yeni yıla umutla değil büyük bir borç yüküyle giriyor...” dedi.

Bir haftada kredi kartı borcu 12 milyar lira arttı...

Vatandaşların borcunun 1 trilyon 67 milyar lirasının bireysel kredilerden, 411 milyar lirasının da kredi kartı borç bakiyelerinden kaynaklandığını söyleyen Başevirgen, “Kredi ve kredi kartlarıyla geçinmeye çalışan vatandaşın borcu her geçen gün katlanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 10,7 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 11,9 milyar liralık artış yaşandı...” dedi. 

Ülkede borçsuz hane kalmadı...

Ak Parti iktidarının, ekonominin şahlandığı iddialarına karşılık halkın gerçeklerinin bunun tam tersi olduğunu söyleyen Bekir Başevirgen, “Ülkede borçsuz kimse kalmadı. Gelirleri harcamaları karşısında yetersiz kalan vatandaşlar bankaların kapısını çalmaya devam ediyor. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre ekim ayı itibariyle bireysel kredi kullananların sayısı 37,5 milyona çıktı. Yani ülkede 25 milyon hane olduğu düşünüldüğünde  borçsuz hane kalmamış oldu...” diye konuştu.