CHP’Lİ TUTDERE,”BAKANLIKLAR BONKÖRLÜKTE BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR…” | MERSİN MOZAİK

CHP’Lİ TUTDERE,”BAKANLIKLAR BONKÖRLÜKTE BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR…”

CHP’Lİ TUTDERE,”BAKANLIKLAR BONKÖRLÜKTE BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR…” mersinmozaik.com

Tutdere, “Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği’ne göre “Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir.” denilmesine rağmen yönetmeliğe aykırı olarak personele nakdi ödeme yapılmıştır. Kaldı ki bu nakdi ödeme hiçbir ihtiyacı da karşılayamayacak düzeydedir…”

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ GİYİM YARDIMIYLA SADECE 4 ÇİFT ÇORAP ALINABİLİYOR

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İçişleri Bakanlığının kadrolu emniyet personeline yaptığı 71,35 TL giysi yardımını eleştirerek “Vatandaş bu yardımla 4 çift çorap alabiliyor onu da ancak TÜİK’ten alabiliyor…” dedi.

Adeta Personelle Alay Ediyorlar

Önceki gün Sağlık Bakanlığı’nın personeline 38 TL, Adalet Bakanlığı’nın 26.5 TL tutarında giyim yardımı ödemesi yapmasının ardından İçişleri Bakanlığı’da emniyet personeline 71,35 TL giyim yardımı yaptı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tutdere, “Bakanlıklar bonkörlükte birbirleriyle yarışıyor. Personelin hiçbir ihtiyacını karşılamayacak bu cüzi tutarlarla hem mevzuata aykırı hareket etmiş oluyorlar hem de adeta personelle alay ediyorlar…” ifadelerini kullandı. 

Bu Parayla TÜİK’ten Bile Mont Alınamaz

Yapılan yardımların ülkenin ekonomik gerçeklerinden çok uzak olduğunu vurgulayan Tutdere, “TÜİK’in madde sepetinde yer alan geçtiğimiz senenin fiyatlarına bakıldığında Erkek montu 436 TL, Çocuk Kabanı 272 TL, Çocuk Kazağı 79 TL, Kadın Kabanı 468 TL. Bakanlığın bugün verdiği yardım 71,35 TL. Bu sözde yardımla vatandaş TÜİK’ten bile mont alamıyor. Dolayısıyla ülkenin gerçeklerinden uzak bu tabloda yapılan cüzi yardımla vatandaş ancak 4 çift çorap alabiliyor. Onu da sadece TÜİK’ten alabiliyor. Benzer şekilde bakanlığın nakdi olarak yaptığı bu cüzi yardım 14 ekmeğe, 33 yumurtaya karşılık geliyor. Yani bu sözde katkı hiçbir şekilde ekonomik krizin vatandaşta açtığı derin yaraya merhem olmuyor…” şeklinde konuştu.

Hem İhtiyacı Karşılamaktan Uzak Hem Mevzuata Aykırı

Yapılan yardımların mevzuata da aykırı olduğuna dikkat çeken Tutdere, “Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği’ne göre “Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir.” denilmesine rağmen yönetmeliğe aykırı olarak personele nakdi ödeme yapılmıştır. Kaldı ki bu nakdi ödeme hiçbir ihtiyacı da karşılayamayacak düzeydedir…” dedi.