TBB VE BARO BAŞKANLARI, CMK ÜCRETİ GÜNDEMİYLE TOPLANDI... | MERSİN MOZAİK

TBB VE BARO BAŞKANLARI, CMK ÜCRETİ GÜNDEMİYLE TOPLANDI...

TBB VE BARO BAŞKANLARI, CMK ÜCRETİ GÜNDEMİYLE TOPLANDI... mersinmozaik.com

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan; Yeni yılda yeni bir Avukatlık Kanunu taslağının ve buna ilişkin bir çalışma takviminin de hazırlanacağını, Haziran ayında tamamlanması planlanan reklam yasağı yönetmeliğinin çalışmasına ilişkin takvimin barolara gönderileceğini, Anayasa değişikliği konusunda orta ve uzun vadeli çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği 49. Baro Başkanları Toplantısı, 26.12.2022 tarihinde, Türkiye Barolar Birliği yönetimi, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ile diğer illerin baro başkanlarının katılımıyla yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi kapsamında CMK ücretlerinin artırılmasına yönelik talepler dile getirilerek, yetkililerle yapılacak görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamazsa, barolar Ankara’da “Büyük Avukat Mitingi” düzenleyecek. 

OLUMLU SONUÇ ALINAMAZSA BÜYÜK AVUKAT MİTİNGİ YAPILACAK...

Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Konferans Salonunda gerçekleşen Baro Başkanları Toplantısının gündem maddeleri kapsamında; CMK ücret tarifesi, meslek sorunları ve yargı sisteminin sorunları ve çözümleri görüşüldü. Toplantı sonrasında TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Baro Başkanları ile birlikte basın açıklaması yaparak ekonomik sorunlarının iyileştirilmesi ve avukata yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için atılması gereken adımları sıraladı.

-CMK ücretlerinin avukatlık mesleğinin onuruna ve içinde bulunduğumuz ekonomik koşullara uygun seviyeye çıkartılması, CMK’da KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi,

- Adli yardımda birikmiş ödemelerin yapılması ve payın yüzde 2’den yüzde 4’e çıkartılması,

- 0-1 yaş prim muafiyetinin 0-5 yaşa yaygınlaştırılması, avukatlık hizmetlerinin tamamında KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi,

-Emeklilik konusundaki düzenlemenin hızla hayata geçirilmesi ve avukatlara yönelik şiddetle mücadelede TBB’nin önerdiği üç başlığın hayata geçirilmesi konularında yetkililerin harekete geçmesi talep edildi.

Gündeme alınan sorunların çözümü için TBB yönetimi ve baro başkanlarının içinden belirlenecek bir heyetle birlikte ilgili kurumlarla görüşmelerin gerçekleştirilmesi, akabinde buradan bir sonuç alınmazsa, 2023 yılı Mart ayında ve 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Ankara’da “Büyük Avukat Mitingi” düzenlenerek, ekonomik taleplerin bir kez da yüksek sesle yetkililere duyurulması planlanıyor. 

TBB’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan; Yeni yılda yeni bir Avukatlık Kanunu taslağının ve buna ilişkin bir çalışma takviminin de hazırlanacağını, Haziran ayında tamamlanması planlanan reklam yasağı yönetmeliğinin çalışmasına ilişkin takvimin barolara gönderileceğini, Anayasa değişikliği konusunda orta ve uzun vadeli çalışmalar yapılacağını ifade etti.