TARSUS’UN KURTULUŞU MOĞOLLAR KONSERİYLE KUTLANDI... | MERSİN MOZAİK

TARSUS’UN KURTULUŞU MOĞOLLAR KONSERİYLE KUTLANDI...

TARSUS’UN KURTULUŞU MOĞOLLAR KONSERİYLE KUTLANDI... mersinmozaik.com

Taner Öngür  “Grup 1968’de kuruldu. Tarsus’un kuruluşunun yıl dönümünde burada olmaktan çok mutluyuz. Etkinlik çok güzel geçiyor. Belediyelerin kültür sanat faaliyetlerinde bulunması çok çok önemli. Bizimde 55. yılımız ve sizlerle birlikte kutluyoruz.  Aynı zamanda Tarsus’un il olması gayesini takdire şayan buluruz. Bizde Moğollar ekibi olarak Tarsus’un il olması gerektiğini düşünüyor ve destekliyoruz...”

Anadolu Rock Müziği’nin güçlü sesi Moğollar, Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen 27 Aralık Tarsus’un Kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında konser verdi.  Tarsuslular zafer coşkusunu hep birlikte yaşadı.

27 Aralık Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında efsane müzik grubu Moğollar konseri düzenlendi. Moğollar Konseri öncesi Tarsus Belediyesi’nin yeni kurulan Çocuk Korosu ve Tarsus Kent Orkestrası sahne aldı. 27 Aralık’ı coşkuyla kutlayan Tarsuslular, İl’le de Tarsus diyerek şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

CEM KARACA VE BARIŞ MANÇO’NUN SEVİLEN ŞARKILARINI SESLENDİRİLDİ...

Genç, yaşlı demeden her kesimden vatandaşı müzikle buluşturan Moğollar grubu, sevilen şarkılarını seslendirdi. Moğollar, söyledikleri eserlerle Tarsuslulara unutulmaz bir akşam yaşattı. Kurtuluş ateşinde Tarsuslular Moğollar ile coştu, hep bir ağızdan sevilen şarkıları söyledi.  Cem Karaca ve Barış Manço’nun sevilen şarkılarını seslendirmesi ise, Tarsuslular tarafından beğeniyle karşılandı.

BAAŞKAN BOZDOĞAN, “BİZE CİDDİ ANLAMDA MÜCADELEMİZİ ÖĞRETEN, SEVDAMIZI ORTAYA KOYAN MÜZİKLERİ YAPTILAR, ONLARI DİNLETTİLER...

Moğollar’a bu önemli günde Tarsus’ta olmalarından dolayı teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyorum.  Halkın müziğini yapan ve beni inanılmaz duygulandıran Moğollar’a teşekkür ediyorum.  Az önce Cahit abiye söylüyordum. Üniversitesi yıllarıma gittim. Bize ciddi anlamda mücadelemizi öğreten, sevdamızı ortaya koyan müzikleri yaptılar, onları dinlettiler...” diyerek çok beğendiğini ifade etti.

“TARSUS BELEDİYESİ HALK NE İSTİYORSA ONU YAPACAK...”

Tarsus’a hizmetlerin yapılması için söz verdiğini ifade eden Başkan Bozdoğan “Tarsus Belediyesi’ni halk yönetecek, Tarsus Belediyesi halk ne istiyorsa onu yapacak. 30 yıldır açılmayan plajımız açılıyor. Yeni bir mücadelemiz başladı o da Tarsus’un hakları. Ve bu hakları alma mücadelesinde hepinizin hep birlikte hedefe kilitlenmesi gerekiyor. Sizleri çok seviyorum saygılarımı sunuyorum...” dedi.

TANER ÖNGÖR,“MOĞOLLAR EKİBİ OLARAK TARSUS’UN İL OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE DESTEKLİYORUZ...

Tarsuslularla birlikte bu anlamda günde burada olmaktan mutlu olduklarını dile getiren Moğollar grubundan Taner Öngür  “Grup 1968’de kuruldu. Tarsus’un kuruluşunun yıl dönümünde burada olmaktan çok mutluyuz. Etkinlik çok güzel geçiyor. Belediyelerin kültür sanat faaliyetlerinde bulunması çok çok önemli. Bizimde 55. yılımız ve sizlerle birlikte kutluyoruz.  Aynı zamanda Tarsus’un il olması gayesini takdire şayan buluruz. Bizde Moğollar ekibi olarak Tarsus’un il olması gerektiğini düşünüyor ve destekliyoruz...” diyerek bütün ekibe teşekkürlerini sundu.

KONSERİ İZLEYENLER, “HER ŞEY HARİKAYDI, BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ...”

Konsere gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren bir izleyici “Konseri çok güzel buldum. Ayrıca arkadaki ekranda Moğollar’ın verdiği mesajlar çok güzeldi. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili mesaja bayıldık. Çocuk Korosu’nu çok beğendik, Kent Orkestrası da çok başarılıydı. Çocuk Korusu’nu özellikle tebrik ediyorum. Kısa sürede büyük işler başarmış. Reyhan Bezdüz hocamızın eline sağlık. Her şey harikaydı, belediyemize teşekkür ederiz...” şeklinde ifade etti.

BELEDİYEMİZE EMEKLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

Moğollar konserini çok beğendiğini ifade eden bir izleyici “Ben zaten Moğollar’ı çok severim. Bu konserde bulunmaktan çok mutluyum. Belediyemize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim...” dedi.

Böyle konserlerde bulunmaktan mutlu olduğunu belirten bir izleyici “Konseri çok beğendim. Uzun zamandır takip ettiğim bir gruptu. Özellikle Cahit hoca benim için efsanedir. Başkanımıza bizi böyle konserleler buluşturduğu için teşekkür ederiz...” ifadelerini kullandı.

“TARSUS’UN İL OLMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM”

Tarsus Belediyesi’nin çalışmalarını beğendiğini belirten bir diğer izleyici “Konser muhteşemdi. İnşallah bir daha tekrarı olur. Sosyal medyadan belediyemizi takip ediyoruz. Bu anlamda umarım Tarsus Plajımızda açılır. Aynı zamanda Tarsus’un il olasını dört gözle bekliyorum...” şeklinde konuştu.

“BU GÜNÜDE RENKLİ GEÇİRDİK...”

Tarsus’ta etkinliklerin dolu geçtiğini kaydeden bir izleyici “Çok güzel bir konserdi. Zaten Moğollar’ın takipçisiyiz. Bu güzel gün için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Etkinliklerle çeşitleniyor günlerimiz...” dedi.

“GENÇLER OLARAK HALUK BOZDOĞAN’I ÇOK SEVİYORUZ...”

Yapılan bu konserlerden dolayı memnuniyetini belirten bir genç izleyici “Konser aşırı güzeldi. Bu konserin devamını diliyorum.  Eski tarihi andıran çok güzel örnekler vardı. Mükemmeldi. Biz gençler olarak Haluk Bozdoğan’ı çok seviyoruz. Bu konserde çok güzel geçiyor...” ifadelerini kullandı.