"EVİMİZ ATÖLYE"PROJESİ GİDEREK BÜYÜYOR... | MERSİN MOZAİK

"EVİMİZ ATÖLYE"PROJESİ GİDEREK BÜYÜYOR...

mersinmozaik.com

Meral Seçer, “Aslında su tasarrufu, farkındalık yaratılması gereken bir eğitim olarak düşünüyorum. Neden diyeceksiniz? Havayı görüyorsunuz. Kuraklık kapımızda. Onun için su tasarrufu ile ilgili dikkat çekmenizi çok isterim...”

‘ELDE VAR YETENEK, EVDE VAR EKMEK...’

‘EVİMİZ ATÖLYE’ PROJESİNİN 20. MAHALLESİ: MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ...

MERAL SEÇER, ATÖLYE KAPSAMINDA KADINLARLA BULUŞTU, PROJE HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ DİNLEDİ...

MERAL SEÇER: “SİZLERİN YENİ BECERİLER KAZANMASI, BİRBİRİNİZLE İŞ BİRLİĞİNİZİN ARTMASI, FİKİRLERİNİZİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE...”

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye’ projesi, bu kez 20. mahallesi olan Toroslar ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki kadınlarla buluştu. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, proje kapsamında kadınlarla bir araya gelerek hem sohbet etti hem de proje hakkındaki düşüncelerini dinledi.

Kadınlar, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla hayata geçirilen ve kadınlara meslek öğretip, kendi evlerinde üretim yapmalarını ve ev ekonomilerine katkı sağlayan projeden duydukları mutluluğu ifade ediyor. ‘Çoraptan Oyuncak’ atölyesine katılan kadınlar, el becerilerini geliştirmenin yanı sıra, sosyalleşme fırsatı da buluyor. Atölye kapsamında anneleri dikiş dikerken, minikler de öğretmenler eşliğinde eğitici oyunlar oynadı.

Meral Seçer: “Sizlerin yeni beceriler kazanması, birbirinizle iş birliğinizin artması, fikirlerinizin gelişmesi için önemli bir proje”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileterek, bu projenin oluşumunda ve sürdürülmesinde Başkan Seçer’in çok destek verdiğinden söz etti. Atölye kapsamında verilen su tasarrufu ve mahremiyet eğitiminin de önemine dikkat çeken Meral Seçer, “Aslında su tasarrufu, farkındalık yaratılması gereken bir eğitim olarak düşünüyorum. Neden diyeceksiniz? Havayı görüyorsunuz. Kuraklık kapımızda. Onun için su tasarrufu ile ilgili dikkat çekmenizi çok isterim...” dedi.

Projenin nasıl geliştiği konusunda kadınları bilgilendiren Meral Seçer, “Biliyorsunuz Başkanımız kadınları çok destekleyen bir Başkan. Tarlada, bahçede ürün yetiştiren, bunları değerlendirebiliyor. Bunun yanında ekim-dikim yapıyorlar, diktiklerini, ektiklerini daha sonra değerlendirebiliyorlar ama Başkanımız bize şunu söyledi; ‘Peki, evdeki kadınlar için ne yapmamız gerekiyor? Nasıl bir çalışma yapmamız gerekiyor?’ İşte bu düşünceyle Evimiz Atölye Projesi çıktı. Sizlerin yeni beceriler kazanması, birbirinizle iş birliğinizin artması, fikirlerinizin gelişmesi için önemli bir proje olarak düşünüyorum. Burada birbirinizle fikir alışverişi yapacaksınız, kendinize ek bir gelir elde edebileceksiniz. Bundan dolayı bu proje çok kıymetli. İnşallah daha güzel projelere imza atarız birlikte...” diye konuştu.

Kadınlar bu projeyi çok sevdi...

Projeye katılan kadınlardan Tuğba Demir, “Projemiz çok güzel gidiyor. Özellikle biz kadınlara verdiği bu güzel proje için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir kadın olarak da bir ev hanımı olarak da gerçekten çok güzel katkıda bulundu. Sadece benim için değil, bütün kadınlar için çok güzel şeyler yapıyor, her konuda. Bu bebek yapımı da gerçekten bizim için hem eğlenceli hem çok güzel. Hem bir şeyler öğreniyoruz hem sohbet ediyoruz, çok güzel geçiyor...” ifadelerine yer verdi.

Projeden çok memnun kaldığını ifade eden Seher Engin, “Evdeydik, pek imkanımız olmuyordu, çıkamıyorduk. Şimdi daha iyi imkanlar var, çoraptan bebekler yapıyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Anlattılar bize nasıl yapıldığını, şimdi güzel bir etkinlik oldu hanımlara. Sosyalleştik, dışarı çıktık, arkadaş çevremiz oldu. Güzel bir program oldu...” dedi.

Kadınlardan Güler Ülper de projenin çok güzel olduğunu ve çok iyi zaman geçirdiklerini belirterek, “Evin içinde oturmaktan daha güzel. Bunlar çocuklara gideceği için biz çok mutluyuz. O yüzden dikiyorum zaten. Sadece kendim için değil, bunu duyduktan sonra daha hevesli geldim, yapmak istedim. Ben ev hanımıyım, torunlarımıza bakıyorum, hiç çalışmadım ama bu çok iyi oldu. Çok hoşuma gitti...” diye konuştu.

Sabriye Okur,“Sosyalleştik, dışarıya çıkıyoruz...”

Sabriye Okur ise yaptıkları oyuncakların özellikle çocuklara gitmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu “Onlar da mutlu oluyor, bizim de evimize katkı oluyor. Biz de mutlu oluyoruz. Proje çok güzel gidiyor. En azından evden çıkmış oluyoruz. Çok iyi oluyor” sözleriyle ifade ederken,  Meryem Kapar da “Bizi sosyalleştirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Hem ev hanımlarına katkınız oldu. Sosyalleştik, dışarıya çıkıyoruz hiç olmazsa. Sürekli evde ev işlerinden başka hiçbir yere gidemiyorduk. Çok şükür birbirimizin yüzünü gördük...” dedi.

Remziye Ekinci, projenin çok güzel gittiğinden söz ederek, “Buraya gelmeden önce evde oturuyorduk, bir şey yapmıyorduk. Buraya geldiğimiz için çok güzel geçiyor günümüz. En azından eve, çocuklarımıza katkı oluyor...” dedi.  

Güler Kaya da “İyi ki böyle bir şey çıkarttınız. Memnunuz. Hepimiz bir arada toplanıyoruz, yapıyoruz, bir şeyler öğreniyoruz. Güzel bir vakit bence...” sözleriyle duygularını aktardı.

Kadınlara ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Nefise Canaran tarafından ‘Su Tasarrufu’; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde psikolog olarak görev yapan Nazlı Cemre Dursun tarafından da ‘Mahremiyet Eğitimi’ konularında bilgiler verildi.