Hedefleri yüksek... | MERSİN MOZAİK

Hedefleri yüksek...

Hedefleri yüksek... mersinmozaik.com

Gençliğin eşiğindeki yelkenciler azimli ve hedefleri yüksek. Çok çalışıp şampiyonluklar kazanarak Milli Takıma girip Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istiyorlar...

Bugün Mersin Rota Yelken Kulübü'nün Mezitli Viranşehir'deki merkezine gidip genç sporcuların hazırlıklarını izledik...
Antrenör Hakan Süzülmüş'ün yanı sıra Sami Demir Uslukal, Mehmet Efe Türüer ve Yağmur Selağzı bizi bilgilendirdiler.


Sporcular Şubat ayında Ayvalık'ta düzenlencek yarışmalara katılmak üzere hazırlanıyorlar...
Antrenör Hakan Süzülmüş, sporcuların özveriyle çalıştığını vurgulayarak,"Değişik yaşta 20 yelken tutkunu sporcumuz Lazer-optimist eğitimi alıyor.  Yelkencilerimiz ders ve antrenmanlara severek katılıyorlar. Bu ara çalımalrımız yoğun, şubat ayında Ayvalık'ta düzenlencek yarışmalara katılmak üzere hazırlanıyorlar..."dedi.

Sporcular dan Sami Demir Uslukal, Mehmet Efe Türüer ve Yağmur Selağzı'nın görüşleri aldık.
Üç sporcu da azimli ve hedefleri yüksek...


Türkiye Şampiyonu olup Milli Takıma girmeyi istediğini belirten Sami Demir Uslukal,"Yelkene başlayalı üç yıl oldu. Severek katılıyorum.Hedefim çok çalışarak şampiyon olup Milli Takıma girmek..."şeklinde konuştu.


Mehmet Efe Türüer ise beş yıldır yelken yapıyormuş.
Şubattaki yarışmalarda iyi sonuç alacağına inandığını vurgulayan Türüer,"Arkadaşlarım gibi bende deniz ve yelkeni çok seviyorum. Geçen beş yılda çok şey öğrendim. Hedefim şampiyon olup Milli Takıma katılmak..."görüşlerini dile getirdi.


Ve 40 kupa sahibi Yağmur Selağzı...
Gözlerindeki ışıltıdan azim yüklülüğü dikkat çeken Selağzı, Dünya şampiyonluğunu hedeflemiş...
Yelkenin vazgeçilmezi olduğunu belirten Selağzı,"Yelkene başlayalı beş yıl oldu. Hep heyecan duyarak hazırlandım. 40 kupam var. Hedefim Dünya Şampiyonu olup ülkemizi temsil etmek..."diyerek iddiasının altını çizdi.